Новини IT-бізнес 24.01.2024 о 12:45 comment views icon

SAP реструктуризує 8 тис. робочих місць, щоб «‎сфокусуватись» на штучному інтелекті

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Реструктуризація вплине на понад 7% із загалом 108 000 штатних працівників німецької софтверної компанії.

У заяві, опублікованій у вівторок, SAP заявила, що планує реструктуризувати 8 000 робочих місць для задоволення «майбутніх потреб бізнесу» і «‎зосередження на розвитку ШІ». Вартість програми реструктуризації — $2,2 млрд.

Компанія очікує, що генеративний штучний інтелект «‎докорінно» змінить її бізнес, і анонсувала інвестиції у понад $1 млрд на підтримку ШІ-стартапів через свою компанію Sapphire Ventures.

Виконавчий директор SAP Крістіан Кляйн сказав, що програма дозволить компанії «‎продовжувати розвивати інновації, одночасно підвищуючи ефективність бізнес-процесів».

Програма реструктуризації буде впроваджена в основному через програми добровільних відпусток та заходи внутрішньої перекваліфікації.

Технологічні компанії, і зокрема такі гіганти як Google та Microsoft, продовжили хвилю звільнень й цього року, намагаючись зосередитися на програмному забезпеченні штучного інтелекту та автоматизації для полегшення робочого навантаження.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

На тлі оголошення реструктуризації акції SAP підскочили до історичного максимуму — і зросли загалом на 7%.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: