Новини Крипто 27.04.2022 о 20:29 comment views icon

Ще двох громадян ЄС звинувачують у спробі навчити Північну Корею обходити санкції за допомогою криптовалют

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Міністерство юстиції США звинуватило двох громадян ЄС у допомозі північнокорейському режиму щодо ухилення від санкцій Вашингтона за допомогою криптовалюту.

Прокуратура Південного округу Нью-Йорка повідомила, що звинуватила іспанця та британця у «змові» з громадянином США з метою «незаконного постачання криптовалют та послуг з використанням технології блокчейн» Пхеньяну.

Цим американцем є Вірджіл Гріффіт, колишній розробник криптовалюти Ethereum, який минулого року визнав себе винним у змові з метою допомогти Північній Кореї уникнути санкцій і був засуджений до більш ніж п’яти років ув’язнення та штрафу у розмірі $100 тис.

Прокурор Даміан Вільямс заявив, що обидва вступили в змову з Гріффітом, «щоб навчати та консультувати членів уряду Північної Кореї» щодо технологій, які б дозволили їм обійти санкції Вашингтона, введені для стримування їхніх «ворожих ядерних амбіцій».

У обвинувальному акті суддя США описує іспанця як засновника групи, пов’язаної з режимом Кім Чен Ина, яка приєдналася до криптовалютного бізнесмена з Великобританії для організації у 2018 році конференції з цифрової валюти на користь Пхеньяну.

Саме ці обидва нібито найняли Гріффіта для участі у конференції та організували його поїздку до Північної Кореї у квітні 2019 року, порушивши санкції Вашингтона проти азійської країни.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

За даними прокуратури, обвинувачені запропонували «адаптований для північнокорейської аудиторії» тренінг про те, як режим може використати блокчейн та криптовалюти для «відмивання грошей та ухилення від санкцій», та відповіли на питання громадськості.

Після цього вони продовжили працювати з Гріффітом над потенційним розвитком «інфраструктури» цифрової валюти, яка матиме обладнання в країні, та пошуком контактів для організації другої конференції у 2020 році.

Попри те, що підсудні намагалися «приховати свою діяльність та роль Гріффіта» від влади США, вони заарештували програміста наприкінці 2019 року.

47-річному іспанцю, який працює неофіційним представником Північної Кореї в країні, загрожує до 20 років ув’язнення в США за злочин «змова з метою порушення та ухилення від санкцій США». Британському бізнесменові загрожує 30 років.

США назвали Северную Корею ответственной за кибератаку при помощи вируса-вымогателя WannaCry

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: