Новини Пристрої 04.10.2023 о 18:17 comment views icon

Смартфони Pixel 8 / Pixel 8 Pro на Tensor G3, годинник Pixel Watch 2 та реліз Android 14 — головне з презентації Google

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Сьогодні Google повноцінно анонсує смартфони Pixel 8 — традиційна велика жовтнева презентація Made by Google стартує в Нью-Йорку о 17:00 за київським часом. Як завжди, захід транслюватиметься наживо, тож всі охочі зможуть разом з нами стежити за анонсами в реальному часі.

Підсумки презентації Made by Google — головні анонси

Нові кольори Pixel Buds Pro
Нові кольори Pixel Buds Pro
  • Оновлення ПЗ та нові кольори Pixel Buds Pro — майбутній великий апдейт розширить функціональність навушників низкою корисних функцій, зокрема з’явиться підтримка Bluetooth Super Wide Band, що, як обіцяє Google, значно покращить якість голосових дзвінків завдяки «вдвічі ширшій смузі пропускання». Також оновлення включає функцію Google Clear Calling для ефективного очищення фонового шуму під час дзвінків і ще одну окрему для виявлення розмови, яка автоматично ставить на паузу відтворення медіавмісту та активує режим «Проникність», щоб почути голоси людей перед користувачем. Також завезуть новий режим низької затримки автоматично — обіцяють вдвічі меншу затримку для «сумісних» ігор. А ще Pixel Buds Pro тепер доступні у двох нових кольорах — світло-блакитний і порцеляновий (в цих самих кольорах доступні Pixel Watch 2 та Pixel 8 Pro). В нових кольорах Pixel Buds Pro коштують в США ті самі $200 (€229  в Європі) і вони вже доступні для передзамовлення.
Нові функції Pixel Buds Pro
Нові функції Pixel Buds Pro
  • Google Pixel Watch 2 — нове покоління годинника зберегло дизайн оригінальної моделі, але перейшло на SoC Snapdragon W5, отримало легший та міцніший корпус зі 100% переробленого алюмінію, три нові сенсори здоров’я, включно з сенсором температури тіла, який також аналізує стрес та все найкраще від Fitbit (Google придбала Fitbit у 2021 році за $2,1 млрд). Автономність —  24 години з Always on Display (30 хв підзаряджання забезпечать 12 годин використання). Є багато нових красивих ремінців, зокрема й металевий, та сумісність з наявними ремінцями оригінальних Pixel Watch. Ціна в США не змінилася — $350 (€399 в Європі). До речі, Pixel Watch 2 даруватимуть за передзамовлення Pixel 8 / Pixel 8 Pro (в країнах, де працює Google Store).
Ключові особливості Google Pixel Watch 2
Ключові особливості Google Pixel Watch 2
  • Pixel 8 та Pixel 8 Pro на SoC Tensor G3 — нове покоління флагманських смартфонів Pixel вирізняється оновленим дизайном зі згладженими гранями, як в iPhone 15, покращеними характеристиками та дуже солідним набором нових функцій ШІ з особливим акцентом на камеру та новим асистентом Bard / Assistant with Bard (прощавай, Google Assistant). Також Google гарантує Pixel 8 та Pixel 8 Pro цілих 7 років оновлень ОС Android, включно з апдейтами безпеки. Тобто, Pixel 8 та Pixel 8 Pro отримуватимуть великі оновлення Android аж до 2030 року. Передзамовлення вже відкрилися, а ціна, як і очікувалося, зросла: в США Pixel 8 та Pixel 8 Pro стартують від $699 та $999 відповідно (в Європі €799 та €1099). Це на $100/€100 більше стартової ціни торішніх Pixel 7 та Pixel 7 Pro.
  • Реліз фінальної версії Android 14 — наступна ключова версія мобільної ОС Google виходить сьогодні. Поки що вона доступна лише власникам Pixel, починаючи від Pixel 4a 5G і новіших моделей. На жаль, нова функція генерації ненудних ШІ-шпалер на старті буде доступною лише власникам Pixel 8 та 8 Pro.
Вихід Android 14
Вихід Android 14

Запис трансляції презентації 

За традицією Google транслюватиме жовтневу презентацію нових пристроїв на YouTube. Нижче додаємо вікно програвача з офіційною трансляцією на YouTube (англійською), щоб стежити за сьогоднішніми анонсами безпосередньо у цьому дописі та обговорювати в коментарях.

Чого очікувати

Google, як завжди, не дуже добре захищає внутрішню документацію про майбутні продукти, тож програма сьогоднішнього показу вже давно усім добре відома — ми вже бачили і якісні рендери з фінальним дизайном, причому навіть від самої Google, і вивчали детальні характеристики майбутніх новинок. Вже є навіть відео розпакування майбутніх “гуглофонів” і детальна інформація щодо цін.

Отже, програма мінімум на сьогодні:

Смартфони Pixel 8 / Pixel 8 Pro на Tensor G3, годинник Pixel Watch 2 та реліз Android 14 — головне з презентації Google

Смартфони Pixel 8 та Pixel 8 Pro — наступники торішніх Pixel 7 та Pixel 7 Pro. Нове покоління Pixel загалом збереже пізнаваний дизайн попереднього покоління з помітно випнутим блоком камер на тильному боці, за винятком кількох косметичних змін. Попередні повідомлення вказують та той же розмір екрана в Pro-версії (6,7 дюйма), тоді як молодша модель Pixel 8 стане компактніше — 6,17 дюйма проти 6,3 дюйма у Pixel 7.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Очікується, що обидва отримають екрани з підтримкою частоти до 120 Гц. Інші ключові технічні характеристики також помітно покращаться: обидва отримають кастомну платформу Google Tensor G3, яка використовує новий техпроцес Samsung 4LPP, поєднує 9 ядер CPU (за схемою 4 + 4 + 1), 10-ядерний GPU та ще низку додаткових блоків. Обсяг ОЗП Pixel 8 та Pixel 8 Pro — 8 та 12 ГБ відповідно.

Окрім більшого екрана та місткішого акумулятора, старший Pixel 8 Pro вирізнятиметься, серед іншого, цікавішою камерою — з ширококутним об’єктивом (50 Мп), ультраширококутним з підтримкою макро (48 Мп) і телефото з оптичним зумом х5 (48 Мп), та додатковими сенсорами, як-от вбудований термометр. А ще і Pixel 8, і Pixel 8 Pro отримають чимало нових функцій на базі ШІ — Staggered HDR для детальніших фото з розширеним динамічним діапазоном наряду з ручним регулюванням ключових параметрів, як у DSLR-камер, інструмент Magic Editor і поки неанонсовану офіційно функцію Best Take, яка дозволить змінювати обличчя на фото одним натисканням, як маски/фільтри.

А ще, судячи з повідомлень інсайдерів, Pixel 8 коштуватимуть дорожче, ніж Pixel 7 на старті минулого року: За даними 9to5Google, Pixel 8 в США стартуватиме від $699 (ціна Pixel 7 починалася від $599), а Pixel 8 Pro —  від $999 (теж на $100, ніж торік на старті коштував Pixel 7 Pro).

Смартфони Pixel 8 / Pixel 8 Pro на Tensor G3, годинник Pixel Watch 2 та реліз Android 14 — головне з презентації Google

Смартгодинник Pixel Watch 2 — нова модель збереже дизайн оригінального годинника з круглим екраном (за винятком чуток про перехід на повністю алюмінієвий каркас), який має серйозні проблеми в плані ремонту. Але перейде на платформу Snapdragon W5 Gen 1 з чипом Ultra Wideband для визначення положення в просторі. Так, як в Apple Watch. Також Pixel Watch 2 приписують ту саму автономність у 24 години на одному заряді. Подейкують, що Pixel Watch 2 вийде у золотому, чорному та сріблястому кольорах. Чи буде він дорожчим за оригінальні Pixel Watch з ціною у $350, невдовзі дізнаємося.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Смартфони Pixel 8 / Pixel 8 Pro на Tensor G3, годинник Pixel Watch 2 та реліз Android 14 — головне з презентації Google

Pixel Buds Pro — оновлення колірної гами популярних флагманських TWS-навушників Google. Очікується щонайменше два нові кольори (Porcelain та Sky Blue), що збігатимуться з палітрою Pixel Watch 2 та Pixel 8 Pro. Чи очікувати сьогодні суттєвішого оновлення навушників, поки невідомо.

Реліз Android 14 — все вказує, що фінальна версія Android 14 вийде вже сьогодні ввечері. Принаймні для пристроїв Pixel.

Дуже малоймовірно, але можливо сьогодні також покажуть: новий Chromecast, компактна “розкладачка” Pixel 8 Flip та доступніший Pixel 8a.

Приєднуйтесь, якщо маєте час та бажання стежити у прямому ефірі разом з нами або повертайтеся пізніше — після завершення презентації зберемо тут всі найцікавіші та найважливіші анонси, тож не перемикайтеся та слідкуйте за оновленням матеріалів на сайті.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: