Новини Софт 18.05.2022 о 09:29 comment views icon

Спеціально для людей з особливими потребами: Live Captions з’явиться в iPhone, iPad та Mac. А Apple Watch отримає більше можливостей для керування жестами. Ці оновлення вийдуть наприкінці року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Нещодавно Apple випустила стабільні версії iOS 15.5 та macOS. А на 19 травня, у День загальної поінформованості про універсальний доступ (Global Accessibility Awareness Day або GAAD), купертинський гігант повідомив про розширення спеціальних можливостей різних фірмових платформ. Це будуть оновлення програмного забезпечення для iPhone, iPad, Mac та Apple Watch, які вийдуть наприкінці поточного року та покликані полегшити життя людям з особливими потребами.

Apple заявила, що проведе бета-тестування Live Captions, які можуть транскрибувати будь-який аудіоконтент — виклики FaceTime, програми для відеоконференцій (з автоматичною атрибуцією для визначення того, хто говорить), потокове відео або особисті розмови. Поки що лише англійською мовою та на iPhone, iPad та Mac.

Наприклад, субтитри будуть генеруватися на пристроях користувача, зберігаючи конфіденційність інформації. Бета-версія з’явиться наприкінці цього року в США та Канаді на iPhone 11 і новіші, iPad з процесором A12 Bionic і новіші, а також комп’ютери Mac з процесором Apple Silicon.

Apple Watch розширить елементи управління розпізнаванням жестів Assistive Touch за допомогою швидких дій, які розпізнають подвійні щипки для завершення виклику, відхилення повідомлення, фото, призупинення/відтворення мультимедіа або початку тренування.

Також Apple впровадила функцію розпізнавання звуку (Sound Recognition) в iOS 14, що дозволяє визначати сигнали димової сигналізації або води, що біжить, для попередження користувачів, які можуть бути глухими або слабкими. Функція розпізнавання звуку трохи пізніше дозволить налаштовувати розпізнавання звуків індивідуально. Наприклад, гаджет навчиться вловлювати попередження, що повторюються, і запускати попередження, характерні для середовища користувача, такі як незвичайний дзвінок у двері або звук іншого пристрою.

Нові вдосконалення програми для читання з екрана VoiceOver, функції Speak Selection і Speak Screen отримають підтримку 20 нових «мов і діалектів», включаючи арабську, баскську, бенгальську (Індія), бходжпурі (Індія), болгарську, каталанську, хорватську (Бельгія), галісійську, каннада, малайську, китайську (Ляонін, Шаньсі, Сичуань), маратхі, шанхайськау (Китай), іспанську (Чилі), словенську, тамільську, телугу, українську, валенсійську та в’єтнамську.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

На Mac новий засіб перевірки тексту VoiceOver буде проводити сканування на наявність проблем із форматуванням, таких як зайві пробіли або великі літери. А на Apple Maps у користувачів VoiceOver з’являться нові звукові та тактильні відгуки для покращення безпеки піших прогулянок.

Завдяки використанню датчиків LIDAR та камер на iPhone або iPad користувачі з поганим зором отримають сповіщення про виявлення дверей. Нова функція допоможе їм знайти вхід, повідомить їх, де він знаходиться, і опише, яка там ручка, відчинені двері або зачинені (потрібні iPhone Pro або iPad Pro). Все це буде частиною режиму Detection Mode, який Apple додасть у Magnifier для iOS.

Ще одна нова функція — Buddy Controller — об’єднає два ігрові контролери в один, щоб допомогти комусь пограти в гру (як Copilot на Xbox).

З’явиться також режим голосового керування з літерним введенням, елементи керування для налаштування часу очікування відповіді Siri на запити та додаткові візуальні налаштування для Apple Books, які можуть виділяти текст жирним шрифтом, змінювати теми або налаштовувати рядок, символ та інтервал між словами для більш зручного читання.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: