Новини Софт 09.03.2023 о 09:31 comment views icon

Більше, ніж музичний застосунок. Spotify отримує оновлену стрічку, яка схожа на TikTok, Instagram та YouTube одночасно

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Spotify на заході «Stream On» анонсував оновлення дизайну власного застосунку для iOS та Android — змін зазнають функції попереднього перегляду відео, музики, подкастів та аудіокниг у домашній стрічці, а також відеопотоків у пошуку. 

Більше, ніж музичний застосунок. Spotify отримав оновлену стрічку — схожу на TikTok, Instagram та YouTube одночасно

Стримінговий сервіс потокового аудіо планує стати «чимось більшим, ніж просто музичний застосунок». За останні кілька років компанія вклала значні кошти у запуск та розвиток аудіо, книг та подкастів на платформі, і у недалекому майбутньому розраховує залучити понад 50 мільйонів авторів та приділити увагу відеоподкастам — те, що вже давно робить YouTube. 

Більше, ніж музичний застосунок. Spotify отримав оновлену стрічку — схожу на TikTok, Instagram та YouTube одночасно

У новому інтерфейсі на домашній сторінці з’явилась так звана «вертикальна прокрутка» — схожа на ту, яку ми бачимо зараз у TikTok та Instagram. Обкладинки альбомів та плейлистів розташовані угорі, а внизу — відеоподкаст, який можна буде відтворити одним дотиком; у плейлистах з’являться трохи більші зображення — які «більш детально розповідатимуть про плейлист». 

Є й кілька функцій швидкого перегляду плейлиста, аби в вас залишався час знайти те, що вам потрібно. Штучний інтелект у застосунку у вигляді функції Smart Shuffle, яка додає треки у ваші плейлисти, стане ще більш персоналізованим. 

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

Точної дати запуску оновлень у Spotify не назвали, зазначивши, що «розгортання почнеться у найближчі тижні та місяці для користувачів Premium і Free по всьому світу на iOS і Android».

  • Spotify нині найбільший гравець у галузі потокової передачі музики. Станом на 31 грудня кількість преміумпередплатників програми досягла 205 мільйонів — збільшення на 14% в порівнянні з попереднім роком; кількість активних користувачів на місяць — 489 млн. Найближчі конкуренти сервісу, Apple Music та Amazon Music, за даними Music Ally, мали 60 млн платних користувачів у 2019 році та 55 млн у 2020 році, відповідно.

Spotify замінив серце плюсом – порядок додавання до бібліотеки або списків відтворення зміниться

Джерело: The Verge, 9to5mac


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: