Новини Крипто 27.05.2022 о 13:24 comment views icon

Tesla поставила чотири енергосховища Megapack на новий об’єкт з видобутку Bitcoin в Техасі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Чотири гігантські акумуляторні установки Megapack були доставлені на новий об’єкт Tesla з видобутку біткоїнів у Техасі. Об’єкт став результатом співпраці Blockstream Джека Дорсі та Адама Бека, а також Tesla Ілона Маска. Компанії намагаються створити «зелений криптомайнінг» – процес з видобутку біткоїнів на відновлюваних джерелах енергії, зокрема – на енергії Сонця.

Новини про створення цього об’єкта були мізерними, і все, що раніше було показано – це зображення чотирьох щільно упакованих Megapack. І доставлення батарей від Tesla – перша реальна ознака того, що проєкт справді існує.

Tesla постачає переважну більшість технологій, які будуть живити установку для спільного видобутку криптовалюти. Зроблена Tesla 3,8-мегаватна сонячна фотоелектрична батарея збиратиме велику частину енергії для об’єкта, у той час, як вся система Megapack потужністю 12 МВт·год зберігатиме електрику для живлення криптоферми.

Об’єкт для майнінгу з відкритим вихідним кодом матиме продуктивність 30 петахешів за секунду, і Blockstream залучила для проєкту близько $40 млн. Компанія випустила токен, який дозволяє інвестувати в операції з видобутку біткоїнів.

Онлайн-курс "Data Science with Python" від robot_dreams.
Навчіться користуватися бібліотеками Python для розв’язання задач дата-саєнтистики, обробки масивів даних та побудови ML-моделей.
Програма курсу і реєстрація

Що цікаво, позиція Tesla щодо криптовалюти змінилася минулого року, коли Маск відмовився від своєї обіцянки приймати біткоїни для продуктів Tesla через екологічні проблеми.

«Tesla призупинила покупку автомобілів з використанням біткоїнів. Ми стурбовані швидко наростальним використанням викопного палива для майнінгу та транзакцій біткоїнів, особливо вугілля, яке має найгірші викиди з усіх видів палива», — заявила компанія у травні минулого року.

Якщо все піде добре, цей спільний об’єкт може довести, що можна видобувати біткоїни у великих масштабах, не завдаючи шкоди екології.

Онлайн-курс "Data Science with Python" від robot_dreams.
Навчіться користуватися бібліотеками Python для розв’язання задач дата-саєнтистики, обробки масивів даних та побудови ML-моделей.
Програма курсу і реєстрація

Джерело: Electrec


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: