Новини Новини 03.02.2023 о 11:44 comment views icon

Twitter примусить платити розробників — з 9 лютого доступ до API надаватиметься через “базову передплату”

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Обліковий запис Twitter Dev повідомив, що з 9 лютого більше не надаватиме безплатний доступ до API (як до версії 1.1, так і до 2). Натомість для розробників запустять “базову передплату”, однак її вартість поки не оголошують. 

Компанія, з часу придбання її Ілоном Маском, експериментує з різними способами заробітку грошей. Одна з найбільших змін — перезапуск Twitter Blue, яка відтепер коштує від $8 до $11 на місяць і надає користувачам “синю галочку” перевірки, а також низку преміальних функцій. 

Минулого року New York Times писав, що Маск із радниками обговорювали запуск платних прямих повідомлень та платного перегляду відео. Були й пропозиції відновити Vine — відеододатку, який закрили ще у 2016 році. Загалом розглядалися усі можливі джерела доходу для виплати кредитів, які Маск взяв на себе після купівлі Twitter за $44 млрд.

Як зазначає The Information, підприємець позичив $13 мільярдів у групи банків, а вони не змогли продати борг інвесторам, як планувалося. Нині Twitter вимушений платити $1,5 мільярда щороку лише за проценти.

Щодо доступу до API, то усі сторонні клієнти, які його використовували несподівано припинили працювати у січні. Пізніше Twitter підтвердив, що це було зроблено навмисно, а за кілька днів на сайті соцмережі оновили угоду розробника, щоб заборонити доступ до “Ліцензійних матеріалів для створення або спроби створити заміну чи подібну послугу, чи продукт для додатків Twitter”.

“Дані Twitter є одними з найпотужніших наборів даних у світі. Ми прагнемо забезпечити швидкий і повний доступ, щоб ви могли продовжувати будувати разом з нами”, — написала компанія.

Системний гейм дизайнер.
Це курс, де ти почнеш концептити ігри.
Записатися

Twitter не уточнив, чи зроблять  винятки для дослідників: компанія надає спеціалізований доступ до свого API для академічних досліджень у різних сферах, включаючи охорону здоров’я та політику.

Більш детальну інформацію про передплату на API та її вартість обіцяють опублікувати наступного тижня. 

Джерело: Engadget

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: