Новини IT-бізнес 23.10.2023 о 09:09 comment views icon

У США жінка-директорка відсудила у Google $1 млн за гендерні упередження

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ще $150 000 компанія має сплатити жінці за принесені «‎біль та страждання». 

Скарга Улку Роу, директорки з розробки Google Cloud, є першим позовом про дискримінацію в оплаті праці у компанії після маршу 2018-го року, коли сотні працівників протестували проти сексуальних домагань від деяких топменеджерів.

Роу стверджує, що Google дискримінувала її, найнявши на нижчий рівень, попри її високу кваліфікацію, та сплачуючи меншу зарплату, ніж директорам-чоловікам, які виконували аналогічну роботу. Також жінці відмовили у підвищенні на користь менш кваліфікованої людини.

Роу прийшла у Google з 23-річним досвідом роботи у сфері фінансових послуг і технологій та заробляла у компанії $750 000 на рік, тоді як деякі з працівників дев’ятого рівня отримували понад мільйон.

Після того, як жінка поскаржилась на дискримінацію, в Google також нібито «‎помстились» і понизили її в посаді.

Під час тижневого судового розгляду представники Google очікувано стверджували, що в Роу були такі ж можливості та критерії ефективності, як і у чоловіків, утім присяжні після 5-годинного обговорення все-таки винесли рішення на користь постраждалої. Google має виплатити Роу понад $1 мільйон як штрафні збитки та ще $150 000 за принесені біль та страждання.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

На Google подали до суду через загибель автомобіліста — у 2022-му році Карти скерували його на зруйнований міст

Джерело: Bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: