Новини Пристрої 20.09.2022 о 16:44 comment views icon

Україна зможе отримати винищувачі F-16 не раніше 2025 року – генерал США

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Виступаючи на конференції Air Force Association, командувач ВПС США в Європі та Африці генерал Джеймс Хекер торкнувся теми війни в Україні.

За його словами, українські сили ППО збили щонайменше 55 російських бойових літаків (понад 200 за даними Генерального штабу ЗСУ) із початку війни. Це змусило росіян різко обмежити польоти авіації поблизу українських позицій. В результаті сухопутні окупаційні війська залишилися практично без підтримки з повітря, що погано позначається на їхній ефективності.

Відсутність підтримки авіації стала одним із великих сюрпризів війни, оскільки більшість аналітиків очікували, що росія встановить панування над повітряним простором України у перші дні вторгнення. Слабке використання російської авіації дозволило українським військово-повітряним силам перегрупуватися та зберегти боєздатність майже без втрат. За оцінками Хекера, за 7 місяців після початку війни Україна зберігає близько 80% своїх ВПС.

Водночас Україна продовжує вимагати у союзників більше систем ППО SA-10 та SA-11, щоб мати можливість більш ефективно знищувати російські БПЛА та літаки, сказав Хеккер.

Також Джеймс Хекер торкнувся теми можливого постачання в Україну американських багатофункціональних винищувачів F-16. За його словами, ці літаки не з’являться в Україні протягом 2-3 років після ухвалення відповідного політичного рішення. Таким чином, не слід очікувати взяття їх на озброєння раніше 2025 року. Хекер каже, що відправлення техніки через такий тривалий термін пов’язане з проблемами навчання та логістики. Хоча, за деякими даними, українські пілоти вже проходять навчання використанню американських літаків.

Водночас генерал заявив, що «люди починають думати більш довгостроково» про те, як озброїти Україну для війни, яка, за його словами, мабуть, триватиме роки, а не місяці. За даними POLITICO, офіційні особи ведуть попереднє обговорення питання про те, чи відправляти в Україну літаки разом із ракетними батареями Patriot. На цей час «Україна має все необхідне, щоб вижити, боротися і спробувати захистити свою суверенну країну, не перетворюючи це на Третю світову війну», – сказав Хеккер.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

У Конгрес США внесли законопроект, який дозволить розпочати навчання українських пілотів на F-16 та інших літаках НАТО

Тарас Чмут («Повернись живим») впевнений, що Україна отримає американські бойові літаки [відео]

Джерело: POLITICO


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: