Новини Україна 07.05.2024 о 18:37 comment views icon
Стаття з  

Українські програмісти створили Lağoda QT — гру-головоломку кримськотатарською мовою

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/647dc38d9e7db-bpfull-1-96x96.jpg

Ігор Шелудченко

Автор новин

Українські програмісти створили безплатну гру-головоломку Lağoda QT.  Кожен рівень — вірш одного з видатних кримськотатарських авторів, в якому треба знайти помилку.

Про це повідомив розробник гри Саша Козлов в Facebook.

Про що?

Lağoda QT – це головоломка або ж гра в слова. Кожен рівень в ній – це вірш одного з видатних кримськотатарських авторів. Один з алгоритмів псує текст вірша, а задача гравця – «полагодити» його.

«В основу цієї гри лягла моя торішня україномовна гра “Лагода”. Після її релізу до мене звернувся мій старий друг Андрій Лауш і сказав, що треба робити кримськотатарську версію», — розповів в Facebook розробник гри Саша Козлов.

Згодом Андрій Лауш познайомив девелопера з Мамурє Чабановою та Есмерою Асановою. Вони займалися перекладом, добіркою віршів і тестуванням.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Lağoda QT — безкоштовна гра. Вона не має реклами та платних підписок, а також відсутня кнопка “донат”. Гра містить понад 150 творів від більш ніж 20 авторів.

«Це — медитативна гра, яка завдяки приємній музиці і мінімалістичному дизайну допоможе вам розслабитися та зануритися у світ кримськотатарської поезії», — резюмував розробник.

Гра доступна на iOS і Android.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: