Новини Новини 15.12.2022 о 15:46 comment views icon

В Google Docs з’явився зручний режим перегляду коду — проте звичайні аккаунти доступу до нього не отримають

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Google Docs отримає нову функцію, що спростить відображення коду у зрозумілій формі. Компанія оголосила, що додає блоки коду до своєї системи «розумного полотна», яка автоматично додасть правильні інтервали та колірне оформлення для різних мов програмування, таких як Python, C або Javascript.

Раніше для того, щоб код виглядав гарно у Google Docs, були потрібні обхідні шляхи або використання не найзручніших плагінів. Хоча це не було кінцем світу, коректне відображення коду важливе для документування, а виділення різних частин коду кольорами значно полегшує читання, якщо в ньому більше кількох рядків.

Google Docs code

Функція включається за шляхом Insert > Building Blocks > Code Block. Потім потрібно вибрати відповідну мову. Також можна ввести “@project assets” у свій документ, щоб викликати меню, аналогічно тому, як відбувається виклик вибору смайликів .

Для розгортання цієї функції знадобиться деякий час – у повідомленні в блозі Google говориться, що у деяких людей її може не бути до 18 січня, залежно від налаштувань та регіону, також вона буде доступна лише людям із певними рівнями передплати. Згідно з прес-релізом компанії, якщо ви використовуєте особистий обліковий запис Google, застарілий обліковий запис G Suite або різні рівні Essential і Starter Workspace, у вас не буде доступу до нього. Це трохи незручно для програмістів-аматорів, проте добре для великих компаній.

В Google Docs з’являться нові меню з можливістю індивідуального налаштування, що полегшують управління проектами

Курс "Web design" від Web-academy.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: