Новини Ігри 27.10.2023 о 15:07 comment views icon

В Roblox влаштували віртуальні протести на підтримку Палестини — за участі сотень дітей

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

В Roblox влаштували віртуальні протести на підтримку Палестини — за участі сотень дітей

Одну з «‎піксельних» зон протесту відвідали понад 275 тисяч разів.

На відео, які нині поширюють в соцмережах, видно як користувачі марширують віртуальними піксельними вулицями із палестинськими прапорами та плакатами зі словами підтримки Палестині малайською мовою. У Малайзії раніше відбулось кілька реальних протестів, а прем’єр-міністр країни Анвар Ібрагім нещодавно розкритикував авіаудари Ізраїлю в секторі Газа.

Нині зону протесту в Roblox відвідали понад 275 000 разів (з одного користувача рахуються усі його відвідування, тож це не відповідає загальній кількості людей). На віртуальному мітингу учасники мали змогу підняти прапор Палестини чи Малайзії, або обійтись без них.

Roblox — це онлайн-платформа, де користувачі можуть створювати власні ігри чи грати у створені іншими користувачами. На грудень 2022 року майже половину (45%) аудиторії сервісу складали діти віком до 12 років; 60% користувачів були молодші 16 років і лише 17% входили до категорії 25+. У 2023 році кількість щоденно активних користувачів на платформі сягнула 65,5 млн — на 25% більше, ніж торік.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Компанія підтвердила, що на платформі дійсно присутній віртуальний протест, показаний на відео; і він не єдиний.

Протести стартували після руйнівних та смертельних тижнів в Ізраїлі та Газі, які послідували за нападами ХАМАСу 7 жовтня із вбивствами мирних мешканців та захопленням заручників. За словами представника Армії оборони Ізраїлю, станом на середу, вбито понад 1400 ізраїльтян; а за даними двох міністерств охорони здоров’я регіону, у Газі та на Західному березі річки Йордан кількість загиблих перевищує 6600 осіб.

«Ми не дозволяємо контент, який схвалює або виправдовує насильство, пропагує тероризм або ненависть до окремих осіб чи груп або закликає підтримувати певну політичну партію», — сказав представник Roblox. «У нас є команда експертів із тисяч модераторів разом з автоматизованими інструментами для моніторингу платформи, і ми швидко вживатимемо заходів проти будь-якого контенту чи осіб, які порушують наші стандарти».

Наприклад, такі слова та фрази, як «євреї», «Хамас» і «Вільна Палестина», завжди піддаються цензурі на сервері, незалежно від того, у якому контексті з’являються. Водночас блоки легко обійти, використовуючи альтернативні фрази.

Користувачам також заборонено обговорювати поточних обраних посадових осіб, політичні партії, кандидатів на політичні посади та, зокрема, «провокаційний контент, пов’язаний із реальними світовими кордонами, територіальними чи юрисдикційними відносинами».

Торік Roblox видалила гру, яка дозволяла гравцям битися один з одним, граючи роль російських або українських солдатів. 

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Джерело: CNBC, TechCrunch


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: