Новини Новини 07.04.2022 о 14:33 comment views icon

Віталік Бутерін пожертвував 1500 монет Ethereum (понад $4,8 млн) на допомогу Україні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Один із засновників криптовалюти Ethereum та наймолодший криптомільярдер, Віталік Бутерін, пожертвував понад $4,8 мільйона доларів у вигляді криптовалют Ethereum на допомогу Україні.

Бутерін перевів 1500 монет Ethereum двома рівними частинами в гаманці міжнародного благодійного фонду Unchain Ukraine, який надає допомогу українцям, постраждалим від російської агресії, та Криптофонду України, який був створений українською криптобіржею KUNA на підтримку української армії та цифрового й кіберспротиву.

Раніше Бутерін відкрито засудив вторгнення рф в Україну, а в березневому інтерв’ю Time відзначив, що війна нагадала криптовалютній спільноті про головну мету цифрових активів — приносити реальну користь людям.

Нагадаємо, у березні Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про віртуальні активи», який дає «зелене світло» на запуск в Україні легального ринку віртуальних активів та виведення операції з криптовалютами з тіні. Зараз Мінцифра активно працює над внесенням змін до Податкового та Цивільного кодексів України щодо особливостей оподаткування операцій з віртуальними активами — необхідних для повноцінного запуску ринку віртуальних активів.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Крипта для української армії

З початком війни криптоактиви стали потужним інструментом для залучення додаткового фінансування на підтримку Збройних Сил України. Станом на 22 березня криптофонд України уже зібрав понад 60 мільйонів доларів для української армії. Всі офіційні криптогаманці Міністерства цифрової трансформації України зібрані на спеціальному сайті Aid For Ukraine. 6 квітня міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомляв, що криптофонд України закупив сухпайків для українських військових на $3,8 мільйона і чверть вже доставлено на передову.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: