Новини Новини 06.03.2022 о 01:45 comment views icon

Зеленський поговорив з Ілоном Маском та анонсував «можливі космічні проєкти» після закінчення війни

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Ілоном Маском — Президент України подякував засновнику SpaceX та найбагатшій людині у світі за підтримку у війні з росією.

У короткому твіті Зеленський розповів, що наступна партія наземних терміналів для супутникового інтернету Starlink надійде в Україну вже наступного тижня — вони забезпечуватимуть зв’язок у містах, які були зруйновані внаслідок авіаударів та обстрілів окупаційними російськими військами.

Днями Ілон Маск вчергове відгукнувся на звернення Михайла Федорова і розпорядився увімкнули мобільний роумінг для українських терміналів, щоб можна було підтримувати сигнал під час руху транспорту (наприклад, в автомобілі). Також команда SpaceX оновила програмне забезпечення для зниження споживання енергії, щоб Starlink можна було живити від автомобільного прикурювача.

Також Володимир Зеленський повідомив, що в ході бесіди обговорив з Ілоном Маском «можливі космічні проєкти». Ілон Маск поки ніяк не коментував розмову з Президентом України. Вранці 5 березня лідер SpaceX розповів про невдалі спроби заглушити сигнал супутникового інтернету Starlink в Україні — останнє оновлення ПЗ ефективно відбиває атаки. Маск назвав ці спроби безплатним контролем якості. Також лідер SpaceX відмовився блокувати російські ЗМІ через Starlink.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: