Новини Технології 17.05.2022 о 18:54 comment views icon

ЗМІ: Ілон Маск та президент Індонезії обговорюють будівництво у країні нового заводу Tesla з виробництва акумуляторів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Днями генеральний директор Tesla Ілон Маск зустрівся з президентом Індонезії Джоко Відодо на заводі з виробництва ракет SpaceX у Техасі, США. Після переговорів американського мільярдера було запрошено до Індонезії у листопаді (у цей час на Балі пройде саміт Великої двадцятки). Ця країна має великі запаси нікелю, тому зустріч Маска і Відодо пройшла після раунду переговорів на робочому рівні про потенційні інвестиції в нікелеву промисловість Індонезії та постачання акумуляторів для електромобілів, пише Reuters. Про це інформаційному агентству повідомили офіційні особи Індонезії та два інсайдери.

Індонезія має найбільші у світі запаси нікелю. Президент цієї країни хочеться займатися як виробництвом металевого нікелю, так і виробництвом компонентів акумуляторів та збиранням електромобілів Tesla. Він запровадив заборону експорту нікелевої руди, щоб спонукати підприємців переробляти її дома і створювати робочі місця. Раніше Відодо звертався до Маски із пропозицією розглянути можливість будівництва ракетного пускового майданчика на території його країни. Глава Tesla, як виявилося, на останній зустрічі вів переговори з головою Індонезії не лише про нікель, а й про можливе будівництво в країні заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів. За чутками, Відодо та Маск зустрічалися на заводі Tesla Gigafactory ще до того, як вирушили на об’єкти SpaceX у Бока-Чіка, штат Техас. Про це пише Electek.

Представники президента Індонезії заявили, що обговорювали «потенційні інвестиції в нікелеву промисловість та постачання акумуляторів для електромобілів».

Раніше Маск говорив, що Tesla до кінця цього року назве місця для будівництва нових заводів.

Tesla почала брати гроші за бронювання Semi ($20 тис.), проте не каже, коли клієнти отримають свої електровантажівки

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: