Новости Новости 07.09.2021 в 13:47 comment views icon

COVID-сертифікати в «Дії» після закінчення строку дії можна буде перевипустити

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Опцію перевипуску цифрових сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 в «Дії» після закінчення їх строку дії повідомив голова Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики Федір Лапій у Facebook-групі «COVID-19 в Україні».

Цифрові сертифікати про вакцинацію від COVID-19 з’явились в «Дії» 20 серпня і за перший тиждень їх згенерували майже 300 тис. українців. Водночас в соцмережах деякі користувачі досі скаржаться на труднощі з отриманням послуги. Термін дії сертифікатів — 180 днів з моменту генерації.

У коментарях до допису щодо невизначеності у питанні чинності ковідних сертифікатів Федір Лапій повідомив, що цифрові документи можна буде перевипустити, додавши, що відповідне рішення вже прийнято. Виходить, що ковідні сертифікати мають необмежений строк дії.

Але ця заява суперечить раніше оприлюдненій офіційній інформації — на релізі у Кабміні повідомляли, що строки дійсності сертифікати прописані відповідно до міжнародних вимог і вони можуть як змінюватися залежно від даних медичних досліджень, так і відрізнятися залежно від країни.

Ніяких деталей голова Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики не повідомив, тому варто дочекатися офіційної інформації від МОЗ чи Мінцифри, які відповідають за функціональність.

 

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: