Новости Новости 17.12.2021 в 13:23 comment views icon

«Дія» подолала позначку у 12 млн користувачів — ще 2 млн приєдналися менше ніж за місяць

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Розробники «Дії» повідомили, що застосунком вже користуються 12 млн українців. Це означає, що менше ніж за місяць застосунок почали використовувати ще 2 млн — 23 листопада розробники звітували про 10 млн активних користувачів.

Як зростала «Дія»

Останніми місяцями держаний мобільний застосунок «Дія» стабільно б’є рекорди за кількістю активних користувачів. «Дію» було вперше презентовано у 2019 році, а офіційно запущено у 2020 році. За перші чотири дні застосунок завантажили 1 млн разів, а через два місяці після запуску подолала рубіж у 2 млн завантажень. У жовтні 2020 року Мінцифра оновила додаток Дія до версії 2.0, де з’явилися нові документи та послуги. Після цього темпи значно зросли: у травні 2021 року повідомлялось про 5 млн завантажень, у серпні проєкт подолав позначку у 6 мільйонів активних користувачів, у вересні їх стало 7 млн, наприкінці жовтня аудиторія зросла до 8 млн, з настанням листопаду «Дія» подолала планку у 9 мільйонів унікальних користувачів, а 23 листопада розробники звітували про 10 млн активних користувачів. Значною мірою своїм успіхом застосунок завдячує COVID-сертифікатам.

«єПідтримка» у «Дії»

Новий стрибок «Дія» зробила на тлі запуску програми «єПідтримка» «Дія» подолала позначку у 12 млн користувачів — ще 2 млн приєдналися менше ніж за місяць«Дія» подолала позначку у 12 млн користувачів — ще 2 млн приєдналися менше ніж за місяць«єПідтримка — президентська ініціатива з підтримки бізнесу, за якою українці із сертифікатом про повну вакцинацію можуть отримати по 1 000 грн від держави. , яка також реалізується через застосунок Мінцифри. З 13 грудня стартував пілот проєкту, і українці, що першими подали заявки у «Дії» та виконали всі вимоги, 16 грудня почали отримувати виплати на картку «єПідтримка». На етапі пілоту виплати здійснюють monobank та «Альфа-Банк». До речі, monobank станом на ранок 17 грудня обробив всі заявки, які надійшли на етапі бета-тесту (~576 млн грн).

Офіційно «єПідтримка» стартує з 19 грудня — тоді розпочнеться перший етап виплат. Проте, як розповів очільник Мінцифри Михайло Федоров у інтерв’ю ВВС News Україна, гроші почнуть приходити з 20-21 грудня, проте наразі тільки monobank пообіцяв миттєво зараховувати кошти на картку після обробки заявки «Дією». У сповіщеннях розробники «Дія» попереджають, що кошти можуть прийти через 10 днів після подання заявки.

Очевидно, що після запуску «єПідтримки» аудиторія «Дії» й надалі продовжить стрімке зростання.

***

Наприкінці грудня Мінцифра презентувала 7 нових соціальних послуг у «Дії», включно з оформленням субсидій та перерахунком пенсій, а 1 грудня на сайті «Дія» почалося бета-тестування послуги зміни місця проживання. У лютому відбудеться наступна велика презентація Diia Summit, де очікується запуск нових цифрових послуг у декількох сферах, зокрема автоматичних сповіщень щодо перевірок кредитної історії — спочатку її планували на листопад, але відтермінували через погіршення ситуації з коронавірусом в Україні.

ІЛЮСТРАЦІЯ. BASIS.
Курс для впевненого початку в ілюстраціях: навички, скіли та побудова портфоліо.
Записатися

 

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: