Новости Новости 03.02.2022 в 12:02 comment views icon

Мінцифра: українці за місяць отримали 3,3 млн сповіщень про кредити в «Дії» — функція допомогла попередити понад 700 випадків шахрайства та зупинити видачу понад 20 незаконних кредитів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Місяць тому в «Дії» з’явились автоматичні сповіщення про зміну та перевірку кредитної історії «Дія» — з того часу українці отримали 3,3 млн повідомлень. Про перші результати розповіли в офіційному Telegram-каналі Мінцифрі та «Дії».

Нагадаємо, послуги запустили, щоб ефективніше протидіяти шахраям, які незаконно оформлюють кредити на інших.

За місяць роботи сповіщень співробітники Українського бюро кредитних історій зафіксували 795 звернень та зупинили видачу більше ніж 20 незаконних кредитів. Люди отримали належну консультацію та змогли попередити шахрайство самостійно, зазначають у міністерстві.

Мінцифра також наводить детальну розбивку за видами сповіщень:

  • 2,2 млн з них стосувалися перевірки кредитної історії для видачі кредиту;
  • понад 1 млн сповіщень стосувалися саме взяття кредиту;
  • 57 тисяч —  про оформлення кредитних карток.

Більше детально про роботу функції сповіщень — в окремому матеріалі на сайті. Найближчим часом у «Дії» з’явиться функція «єЗахист» — завдяки їй українці зможуть дізнатись, у яких державних реєстрах зберігаються їхні особисті дані. Функціональність анонсував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров минулого місяця після гучного інциденту зі «зливом даних українців», які нібито отримали з державного сервісу «Дія» (Мінцифра це заперечила).

У «Дії» з’явиться «єЗахист» — українці зможуть дізнатись, у яких державних реєстрах зберігаються їхні особисті дані

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: