Новости Новости 09.08.2021 в 09:57 comment

Телеканал «Україна» попросив Google видалити «піратський» файл з власного комп’ютера

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Український телеканал ТОВ «ТРК „Україна“» надіслав американській корпорації Google досить чудернацький запит на видалення даних — він зажадав видалили з видачі пошукової системи «піратський контент» та вказала його IP-адресу як «127.0.0.1». Відповідний запит надіслав партнер компанії з питань піратства інтелектуальної власності Vindex, звернув увагу сайт Torrent Freak.

Запит на видалення надіслав партнер «України» по боротьбі з піратством Vindex, який, по суті, позначив файл на власному ПК. Посилання з «порушенням» прав інтелектуальної власності — 127.0.0.1:6878/ace/manifest.m3u. Це вказує на файл списку відтворення, швидше за все — для потокової платформи P2P Ace Stream, яка часто використовується для піратського контенту.

Телеканал «Україна» попросив Google видалити «піратський» файл з власного комп'ютера
«Україна» просить Google заблокувати їх же ПК за розповсюдження піратського контенту

Ця IP-адреса має назву localhost та застосовується при переміщенні інформації серед програм-серверів, що працюють на тому самому комп’ютері, що й програма-клієнт, незалежно від конфігурації апаратних мережевих засобів комп’ютера. Інакше кажучи, телеканал «Україна» попросив Google видалити «піратський» файл з власного комп’ютера. Зайве говорити, що Google не вжила жодних заходів у відповідь.

Насправді історія не нова, а подібні казуси щодо блокування «127.0.0.1» раніше неодноразово відбувалися з американськими кінокомпаніями.

Кинокомпании просят Google блокировать их же компьютеры с пиратскими фильмами

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: