Новости Новости 08.12.2021 в 15:11 comment views icon

YouTube запускає в Україні фонд YouTube Shorts для підтримки авторів коротких відео — з бонусними виплатами від $100 до $10 000

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Україна приєдналася до країн-учасниць програми YouTube Shorts Fund. Починаючи з грудня українські автори зможуть отримати фінансування за короткі відео, які стануть популярними в соціальній мережі.

YouTube Shorts Fund — фонд у розмірі $100 млн який протягом 2021-2022 років буде розподілятися серед авторів, які публікують короткі відео YouTube Shorts на платформі. Його було запущено у травні як додатковий спосіб монетизації контенту на YouTube, проте українські автори до цього часу не мали доступу до ініціативи.

Програма YouTube Shorts Fund передбачає бонусні виплати авторам найпопулярніших і віральних роликів  від $100 до $10 000. Суми коригуються залежно від загальної ефективності каналу та місцезнаходження аудиторії.

Основні критерії та умови для участі в програмі YouTube Shorts Fund

  • За останні 180 днів на каналі має бути завантажене хоча б одне коротке відео, яке відповідає вимогам.
  • Канали повинні відповідати Правилам спільноти YouTubeправилам щодо авторського права та правилам щодо монетизації.
  • Канали, що завантажують відео з водяними знаками або логотипами сторонніх соціальних мереж, неоригінальні відео (наприклад, невідредаговані кліпи з фільмів або телешоу) або відео, які повторно завантажені з каналів інших авторів, не будуть допущені.
  • Для участі в програмі не обов’язково, щоб канали зараз брали участь у програмі монетизації на YouTube.
  • Автори повинні бути старші за вік повноліття у своїй країні/регіоні.

Отримати додаткову інформацію про умови участі у YouTube Shorts Fund можна на сайті.

За останні три роки виплати авторам, виконавцям і медіакомпаніям на YouTube склали понад $30 млрд, повідомляють у Google.

У серпні Мінцифра зверталась до Google з проханням додати Україну в перелік країн, які можуть скористатись програмою YouTube Shorts. Тоді також обговорювалась система рекомендацій контенту для головної сторінки українського YouTube Music і YouTube — була мова про залучення до підбору незалежних українських редакторів, що дозволить прибрати російський контент з рекомендацій українського YouTube Music та YouTube. Але відтоді ніяких новин щодо статусу ініціативи більше не було. Також наприкінці листопада Мінцифра повідомила, що співпрацює з Google щодо припинення блокування каналів українських авторів YouTube.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: