Статті Кіно 02.12.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові фільми грудня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові фільми грудня 2023 року

Грудень — традиційна пора для різдвяно-новорічних проєктів, але не лише ними заповнений репертуар першого місяця зими. За увагу глядачів боротимуться одразу дві біографічні драми, черговий супергеройський блокбастер, нова космічна опера та низка інших стрічок, які претендують на вашу прихильність. Більш детально про новинки грудня, як завжди, читайте у нашому кінодайджесті.

«Кенді Кейн Лейн» / Candy Cane Lane

Жанр: різдвяна фентезійна комедія
Дата прем’єри: 1 грудня
Реліз: Amazon Prime Video

Кріс Карвер мріє перемогти у конкурсі на найкращу прикрасу будинку на Різдво. Задля досягнення цілі він йде на хитрість та укладає угоду з харизматичною незнайомкою Пеппер, яка гарантує Крісу успіх. Та згодом той з’ясовує, що Пеппер — зла ельфійка, яка за допомогою подібних трюків перетворює своїх жертв на пластикових ляльок. Тож головний герой повинен згуртувати сім’ю, щоб перешкодити лиходійці здійснити її підступний план.

Нова різдвяна комедія з Едді Мерфі вже на початку місяця мчить дарувати святковий настрій глядачам. Подивимось, наскільки вдало у неї це вийде.

«Цей дивовижний нiж» / It’s a Wonderful Knife

Жанр: різдвяний комедійний слешер
Дата прем’єри: 1 грудня
Реліз: Shudder

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

Торік, напередодні Різдва, молода дівчина Вінні Карутерс змогла запобігти кривавій трагедії та зупинити психопата-вбивцю. Але цьогоріч, через власне необдумане бажання, героїня опиняється в альтернативному всесвіті, у якому душогуб планує здійснити свою мерзенну розправу. Тож усі торішні заслуги Вінні автоматично зануляються, і їй знову доведеться протистояти жорстокому маніяку.

Назва цього комедійного слешера відсилає до різдвяної класики «Це дивовижне життя» (1946) Френка Капри.

«Демонічне Різдво» / The Sacrifice Game

Жанр: фільм жахів
Дата прем’єри: 7 грудня
Реліз: кінотеатри

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

Цьогоріч на Різдво учениці школи-інтернату Саманта та Клара лишилися у порожній будівлі самі. Але поява на порозі школи жорстоких сектантів-убивць змушує дівчат забути про зіпсований святковий настрій і вступити у безкомпромісну боротьбу за виживання. Для цього їм доведеться дати відсіч непроханим гостям, що призводить до непередбачуваних наслідків.

«Ілюзія безпеки» / Leave the World Behind

Жанр: психологічний трилер
Дата прем’єри: 8 грудня
Реліз: Netflix

Сімейний відпочинок на Лонг-Айленді переривається появою двох незнайомців, які повідомляють новини про загадкове відключення електроенергії. Оскільки загроза стає все більш масштабною, обидві сім’ї повинні вирішити, як пережити потенційну кризу, одночасно намагаючись знайти своє місце у світі, що стрімко руйнується.

Сюжет стрічки заснований на романі Румаана Алама «Залиш світ позаду», що побачив світ у 2020 році. Окрім того, творцям вдалося зібрати досить потужний акторський склад.

«Три мушкетери: Міледі» / Les trois mousquetaires: Milady

Жанр: пригодницький екшн
Дата прем’єри: 14 грудня
Реліз: кінотеатри

Молодий мушкетер Д’Артаньян намагається врятувати Констанцію, яку викрали прямо у нього на очах. Тим часом король Франції потрапляє у все більший вплив кардинала Рішельє. Атос, Портос й Араміс розуміють, що планується підступна змова, тому змушені вступити у протистояння з потужним ворогом. Важлива роль у цих подіях відведена і таємничій Міледі Вінтер.

«Три мушкетери: Міледі» — французький пригодницький фільм, заснований на одному з найвідоміших романів Александра Дюма. Це продовження квітневої прем’єри з підзаголовком «Д’Артаньян», котра отримала схвальні відгуки кінокритиків.

«Вонка» / Wonka 

Жанр: мюзикл, фентезі
Дата прем’єри: 14 грудня
Реліз: кінотеатри

Історія про те, як молодий Віллі Вонка пройшов шлях від продавця шоколаду в маленькому магазинчику до ексцентричного генія, відомого на весь світ.

Це приквел до фентезійного роману «Чарлі і шоколадна фабрика» (1964) Роальда Дала. Головну роль тут виконав Тімоті Шаламе. До нього, нагадаємо, у непересічного кондитера перевтілювалися Джин Вайлдер в екранізації 1971 року та Джонні Депп у кіноверсії Тіма Бертона, що вийшла у 2005-му.

«Анатомія падіння» / Anatomie d’une chute

Жанр: судова драма, трилер
Дата прем’єри: 14 грудня
Реліз: кінотеатри

Німецьку письменницю Сандру підозрюють у вбивстві власного чоловіка, який загадковим чином випав з вікна. Єдиний свідок трагедії — незрячий син Сандри, який починає сумніватися в безневинності матері. Героїня намагається довести свою непричетність, та чи вдасться їй це зробити у залі суду?

«Анатомія падіння» французької режисерки Жюстін Тріє — володар «Золотої пальмової гілки» цьогорічного Каннського кінофестивалю. Фільм отримав визнання критиків та є прекрасною альтернативою представникам грудневого прокату, розрахованим в першу чергу на масового глядача.

«Найкраща» / Finestkind

Жанр: кримінальний трилер, драма
Дата прем’єри: 15 грудня
Реліз: Paramount+

Дія фільму відбувається у Нью-Бедфорді, штат Массачусетс. Том і Чарлі — двоє братів, які були розлучені у дитинстві, але возз’єдналися вже у дорослому віці. Хлопці укладають небезпечну угоду із бостонським кримінальним синдикатом. У ній виявляються замішаними також друзі братів, їхній батько та загадкова молода дівчина Мейбл.

«Найкраща» як мінімум може похизуватися міцним акторським складом, де знайшлося місце і ветерану рівня Томмі Лі Джонса, і молодій зіроньці Дженні Ортезі.

«Сімейний план» / The Family Plan

Жанр: комедійний бойовик
Дата прем’єри: 15 грудня
Реліз: Apple TV+

Ден Морган зараз виглядає як звичайнісінький сім’янин, але колись він був найбільш смертоносним убивцею у світі. Коли минуле нарешті наздоганяє Дена, він бере свою сім’ю в «подорож» до Лас-Вегасу, щоб протистояти старому ворогу. При цьому колишньому найманцю потрібно зберегти минуле життя в таємниці від дружини та дітей, але зробити це буде вкрай не просто.

«Маестро» / Maestro

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 20 грудня
Реліз: Netflix

Біографічний фільм про відомого диригента і композитора єврейсько-українського походження Леонарда Бернштейна, в якому основна увага приділяється його шлюбу з Феліцією Монтеалегре.

У перервах між озвученням одного вкрай бойовитого єнота Бредлі Купер знаходить час і для більш серйозного кіно. Його друга режисерська робота знову стосується теми музики, а у продюсерах, серед інших, значаться такі маестро від світу кіно як Стівен Спілберг та Мартін Скорсезе. Нагадаємо, дебютна стрічка Купера «Народження зірки» (2018) отримала п’ять номінацій на «Золотий глобус», вісім — на «Оскар» і подарувала світу суперхіт Shallow.

«Травень, грудень» / May December

Жанр: драма
Дата прем’єри: 21 грудня
Реліз: кінотеатри

У цьому фільмі розповідається про актрису Елізабет Беррі. Вона їде до Джорджії, щоб познайомитися з жінкою на ім’я Грейсі та дослідити її суперечливе життя. Двадцять років тому та одружилася зі своїм колишнім учнем, а тепер Голлівуд збирається зняти про це кіно. Елізабет належить зіграти у ньому Грейсі.

«Травень, грудень» прем’єрувався у травні на Каннському кінофестивалі, а в грудні нарешті доходить до вітчизняних екранів. Тутешній сюжет багато в чому натхненний історією Мері Кей Летурно — колишньої шкільної вчительки, яка визнала себе винною у зґвалтуванні свого учня Віллі Фуалау, який навчався у шостому класі. Після виходу з в’язниці Мері Кей та Віллі одружилися.

«Аквамен і загублене королівство» / Aquaman and the Lost Kingdom

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 21 грудня
Реліз: кінотеатри

Через кілька років після подій першого фільму Артур Каррі змушений захищати Атлантиду та своїх близьких від знищення після того, як Чорна Манта звільнив давню силу, отримавши Чорний Тризуб. Щоб досягти цього, йому доведеться звернутися по допомогу до свого колишнього ворога — брата Орма.

Другий «Аквамен» планувався до виходу ще у грудні минулого року, але через різні обставини був відкладений аж на рік. На це вплинула і пандемія коронавірусу, і судові розбирання Ембер Герд з Джонні Деппом, та й конкурувати з сиквелом «Аватара» у здоровому глузді ніхто б не наважився.

Цей фільм знаменує свого роду завершення цілої епохи тривалістю у 10 років, адже далі кораблем повноцінно керуватимуть Джеймс Ґанн та Пітер Сафран у перезапуску Розширеного всесвіту DC. З останнім у своєму нинішньому вигляді доведеться розпрощатися.

«Бунтівний місяць: Дитя вогню» / Rebel Moon Part 1: A Child of Fire

Жанр: космоопера
Дата прем’єри: 22 грудня
Реліз: Netflix

У контрольованому корумпованим деспотичним урядом всесвіті є мирна колонія, якій загрожує армія регента Балізаріуса. Колишній член Імперіуму Кора шукає спокути за своє жорстоке минуле та ставить перед собою завдання набрати воїнів з усієї галактики, щоб виступити проти ворожого війська.

Поки світ прощатиметься з всесвітом DCEU, до створення якого Зак Снайдер мав безпосереднє відношення, невтомний режисер символічно представляє вже інший — свого роду аналог «Зоряних війн», який колись ними і задумувався. Та у підсумку «Бунтівний місяць» повинен запустити оригінальну франшизу, а вихід сиквелу вже призначений на квітень 2024 року. Від Снайдера як завжди очікуємо фірмового епіка з видатною візуальною складовою.

«Щасливий випадок» / Coup de chance

Жанр: драматичний трилер
Дата прем’єри: 28 грудня
Реліз: кінотеатри

У Фанні та Жана є все, що потрібно ідеальній парі: вони реалізували своє професійне життя, живуть у чудовій квартирі в красивому районі Парижа і, здається, закохані так само як і у день свого знайомства. Але коли Фанні випадково зустрічає колишнього шкільного друга Алена, її життя відразу перевертається догори дриґом.

«Щасливий випадок» — новий і, як повідомлялося раніше, останній фільм Вуді Аллена, тож це теж завершення цілої епохи.

«Феррарі» / Ferrari

Жанр: біографічна спортивна драма
Дата прем’єри: 28 грудня
Реліз: кінотеатри

Влітку 1957 року Енцо Феррарі, оговтавшись від смерті сина Діно, погіршення стосунків з дружиною Лаурою та невідворотного банкрутства його компанії, готується до перегонів Mille Miglia.

Сюжет «Феррарі» постановника Майкла Манна заснований на біографічній книзі Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine журналіста і коментатора Брока Єйтса, яка з’явилася на полицях книгарень у 1991-му. Титульну роль виконав Адам Драйвер, який вже другий рік поспіль підкорюватиме кіноекрани на новорічні свята.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: