Статті Кіно 01.08.2023 о 14:00 comment views icon

Найцікавіші нові фільми серпня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові фільми серпня 2023 року

У серпні на глядачів чекає чергова низка кіноновинок, серед яких важко виділити загального фаворита. Все-таки останній місяць літа не може похизуватися блокбастерами калібру «Оппенгеймера» або «Місія неможлива». З приємного відзначаємо наявність українських стрічок. Як завжди, про найцікавіші прем’єри місяця дізнавайтесь у нашому традиційному матеріалі.

«Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів» / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Жанр: мультфільм, супергеройський екшн
Дата прем’єри: 2 серпня
Де подивитися: кінотеатри

Четвірка братів-черепах, що постійно ховалися від зовнішнього світу, має намір пристосуватися до звичайного життя серед людей. Завдяки супергеройським вчинкам герої планують завоювати прихильність жителів Нью-Йорку. За допомогою своєї нової подруги Ейпріл О’Ніл черепашки виявляють злочинне угруповання, яке загрожує усьому місту. Тепер братам доведеться протистояти цілій армії мутантів.

Один з продюсерів та сценаристів проєкту Сет Роген повідомляв, що вперше за всю історію головних героїв озвучуватимуть справжні підлітки замість дорослих акторів. Це має зберегти автентичний дух картини. «Погром мутантів» це вже сьома повнометражна стрічка про Черепашок-ніндзя, призначена для широкого прокату.

«Мег 2: Западина» / Meg 2: The Trench

Жанр: науково-фантастичний екшн
Дата прем’єри: 3 серпня
Де подивитися: кінотеатри

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Головний герой першого фільму Джонас Тейлор у виконанні непохитного Джейсона Стейтема очолює дослідницьку групу, що здійснює занурення у незвідані глибини океану. Однак на шляху невдачливих науковців постає ціла зграя кровожерливих хижаків, до яких вже поспішає приєднатися мегалодон-альфа.

Сюжет фільму заснований на книзі Стіва Алтена «Окоп», що побачила світ у 1999 році. Здається, що історія типу «Джейсон Стейтем проти здоровенного мегалодона» то є непоганий варіант для легковажного серпневого походу у кіно. Як мінімум це має бути весело.

«Королі репу»

Жанр: музична кримінальна драма
Дата прем’єри: 3 серпня
Де подивитися: кінотеатри

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Цілеспрямований сільський хлопець на прізвисько Казан понад усе мріє стати відомим репером та завоювати серце першої красуні на селі Світлани. Але, як і належить справжньому реперу, хлопець має пройти крізь серйозні кримінальні випробування на шляху до своїх мрій.

Стрічка Мирослава Латика рясніє музикою українських виконавців, зокрема, тут можна почути Kalush, Cepasa, KAZKA, Krechet, а також Антона Вельбоя. Останній ще й дебютує у кіно, зігравши друга головного героя Женю «Арахіса». Втім, трохи розбавити цю молодіжну реп-тусовку покликана Заслужена артистка України Ірма Вітовська.

«Ґран Туризмо» / Gran Turismo

Жанр: біографічна спортивна драма
Дата прем’єри: 10 серпня
Де подивитися: кінотеатри

Сюжет фільму заснований на однойменній серії відеоігор у жанрі перегоновий симулятор. На додаток ця історія ґрунтується на реальних подіях та розповідає про юного шанувальника гри Gran Turismo Янна Марденборо, який, зокрема і завдяки своїм геймерським навичкам, зміг стати професійним гонщиком.

Нещодавно ми писали про найцікавіші майбутні екранізації відеоігор, і «Ґран Туризмо» справедливо розташувався серед них. Тут лишається сподіватися, що ця робота Ніла Бломкампа виявиться істотно кращою, ніж його останні повнометражки.

«Місія Стоун» / Heart of Stone

Жанр: шпигунський екшн-трилер
Дата прем’єри: 11 серпня
Де подивитися: Netflix

Агент міжнародної розвідки Рейчел Стоун має розпочати небезпечну місію із захисту загадкового об’єкта, відомого як «Серце». Адже якщо він потрапить не у ті руки, це призведе до катастрофічних наслідків.

«Місія Стоун».створювався з прицілом на початок нової шпигунської франшизи на кшталт «Місія неможлива». Навряд чи цей проєкт зможе зазіхати на лаври адреналінового дітища Тома Круза, але закріпитися на стримінгу та знайти свою аудиторію йому, здається, цілком до снаги.

«Синій Жук» / Blue Beetle

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 17 серпня
Де подивитися: кінотеатри

Після того, як Хайме Рейєс закінчує коледж і повертається до рідного міста Палмера-Сіті, він стає носієм давньої інопланетної біотехнологічної реліквії під назвою Скарабей. Вона наділяє хлопця надпотужним екзоскелетом-бронею та перетворює на супергероя, відомого як Синій Жук.

Фільм заснований на однойменному персонажі DC Comics та є частиною Розширеного всесвіту DC. Після блокбастерів «Шазам! Лють Богів» та «Флеш» це вже третій проєкт в межах дісішного кіновсесвіту за поточний рік та чотирнадцятий загалом.

«Місія на двох» / Hidden Strike

Жанр: комедійний бойовик
Дата прем’єри: 17 серпня
Де подивитися: кінотеатри

Дія відбувається у недалекому майбутньому, коли війни за нафтові ресурси досягають свого апогею. Загін міжнародних злочинців захоплює заручників з ціллю провернути масштабне пограбування. Зупинити поганців під силу лише двом найманцям, котрі знаходяться по різні сторони барикад, але заради доброї справи змушені об’єднати зусилля.

«Місія на двох» є результатом американо-китайської копродукції, втім, саме фільмування завершилось ще декілька років тому. Першочергово одну з головних ролей мав виконати Сильвестр Сталлоне, але через зайнятість у другому «Кріді» актор покинув проєкт, а замість нього прийшов Джон Сіна. Воно, мабуть, і на краще.

«Остання подорож “Деметри”» / The Last Voyage of the Demeter

Жанр: жахи
Дата прем’єри: 24 серпня
Де подивитися: кінотеатри

За основу оповідання сценарист Браг Шут взяв главу «Судовий журнал “Деметри”» з роману «Дракула» Брема Стокера.

Дивні та жахливі події відбуваються з корабельною командою, члени якої щосили намагаються вижити в морській подорожі з Трансільванії до Лондона. Щоночі приречені відчувають присутність на борту таємничої та безжальної сили — вампіра, відомого як Дракула. Коли «Деметра» нарешті прибуває до берегів Англії, вона виглядає як спустошене, обвуглене судно, від екіпажу якого не лишилося й сліду.

«Відплата: Дорога помсти» / Retribution

Жанр: бойовик, трилер
Дата прем’єри: 24 серпня
Де подивитися: кінотеатри

Одного нічим не примітного ранку фінансист Метт Тернер береться везти дітей до школи, але згодом виявляє у своїй автівці справжню вибухівку. Тепер чоловіку доведеться виконувати усі інструкції божевільного незнайомця, та головна з них — ні в якому разі не можна зупиняти транспортний засіб.

Ліам Нісон вже давненько зайняв нішу героїв невибагливих одноразових бойовичків, котрі мало відрізняються один від одного. У «Відплаті» простежується все та ж невибагливість та кричуща вторинність ну хоча б по відношенню до «Швидкості» з молодими Кіану Рівзом та Сандрою Буллок. Але і таке кіно теж мусить бути.

«Довбуш»

Жанр: історична драма
Дата прем’єри: 24 серпня
Де подивитися: кінотеатри

Події розгортаються у Карпатах на початку XVIII століття. Гуцули змушені переховуватися у горах через жорстоке правління польскої шляхти. Олекса та Іван Довбуші — двоє братів, що опинилися поза законом. Вони стають опришками та шукають помсти за смерть батьків, але в якийсь момент перетворюються на ворогів. І поки Іван прагнутиме грошей, Олекса очолить гуцульське повстання та поведе свій народ вперед, щоб звільнити рідну землю від загарбників.

Щоб у кадрі панувала автентична епосі атмосфера, натурні знімання проходили на різних історичних об’єктах, зокрема, у Свірзькому замку на Львівщині. Через російське повномасштабне вторгнення запланований реліз стрічки довелося скасувати. Символічно, що фільм Олеся Саніна виходить в прокат саме у День Незалежності України.

«Праведник 3: Остання глава» / The Equalizer

Жанр: бойовик, трилер
Дата прем’єри: 31 серпня
Де подивитися: кінотеатри

Колишній військовий Роберт Маккол переїжджає до Південної Італії, щоб нарешті втекти від свого минулого. Але навіть тут герой змушений згадати про бойові навички, коли виявляє, що місцеві кримінальні елементи з сицилійської мафії загрожують його новим друзям.

Дензел Вашингтон вже втретє і востаннє повертається до ролі колишнього морпіха та офіцера розвідки, адже навіть підзаголовок дає зрозуміти, що ця частина буде завершальною у трилогії.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: