Статті Ігри 11.07.2023 о 10:00 comment views icon

Топ 10 майбутніх екранізацій відеоігор

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Топ 10 майбутніх екранізацій відеоігор

Раніше ми вже писали про те, що відеоігри все частіше стають благодатним матеріалом для успішних кінопроєктів. Екранізація від НВО культової The Last of Us стала зайвим тому підтвердженням. Сьогодні хочемо трошки заглянути у майбутнє та познайомити вас з найцікавішими серіальними та кіноадаптаціями ігор, які тільки плануються до виходу.

«Привид Цусіми» / Ghost of Tsushima 

Дата випуску: невідома
Де подивитися: кінотеатри

Топ 10 майбутніх екранізацій відеоігор

Ghost of Tsushima — пригодницька гра з відкритим світом, яка вийшла у липні 2020 року та одразу стала великою подією в ігровій індустрії. Головним героєм тут є один з останніх самураїв Джін Сакаї, а дія відбувається на острові Цусіма у 1274 році, коли Японія зіштовхнулась з першим монгольським вторгненням. Про намір екранізувати гру Sony оголосила ще у березні 2021 року.

Про сюжет стрічки та його відповідність першоджерелу наразі нічого не відомо. Постановником стане Чад Стахельскі, котрий нарешті закінчив вовтузитися з «Джоном Уіком», а сценарій має написати Такаші Дошер. «Привид Цусіми» — ще один проєкт Sony Pictures та PlayStation Productions після торішнього Uncharted, що започаткував нову кінофраншизу.

Gears of War 

Дата випуску: невідома
Де подивитися: Netflix

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Топ 10 майбутніх екранізацій відеоігор

Gears of War — серія шутерів від третьої особи про протистояння людей на планеті Сера з ворожими істотами, що отримали назву Сарана. Історія бере свій початок у далекому 2006 році. Відтоді вийшло п’ять основних частин та три спінофи. Розпочати роботу над кіноадаптацією планували ще у 2007 році, коли студія New Line Cinema заволоділа необхідними правами.

Після багатьох років невизначеності у ситуацію втрутився Netflix. У листопаді 2022-го стримінговий гігант повідомив про розробку фільму за мотивами ігор спільно з The Coalition, а відразу після цього анонсували й мультсеріал для дорослих. На сьогодні це все, що відомо про майбутні проєкти, тому їхній реліз відбудеться не скоро.

BioShock 

Дата випуску: невідома
Де подивитися: Netflix

Топ 10 майбутніх екранізацій відеоігор

Ще одна надуспішна серія шутерів з середини нульових. Окрім свого цікавого ретро-футуристичного сетингу сюжет ігор пропонував багатошаровість та зачіпав такі теми, як філософія об’єктивізму, або, наприклад, світогляд під кутом американської винятковості. На сьогодні існує три частини гри та збірка рімейків BioShock: The Collection, що вийшла у 2016 році.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

У 2008-му зайнятися адаптацією планувала усюдисуща Universal Studios (вона ж на певному етапі бралася за екранізацію Gears of War). Постановником призначили Гора Вербінскі, котрий якраз закінчив роботу над трилогією «Пірати Карибського моря», а писати сценарій довірили Джону Логану. Однак студія не ризикнула виділити бюджет розміром у $200 млн на проєкт з рейтингом R.

Ситуація зрушила с мертвої точки тільки після анонсу Netflix, що відбувся у лютому минулого року. Над сценарієм працюватиме досвідчений Майкл Грін, а режисерувати візьметься Френсіс Лоуренс («Костянтин: Володар темряви», «Я — легенда», франшиза «Голодні ігри»). Але і тут чекати на реліз доведеться довгенько, адже постановник ще залучений у приквелі «Голодних ігор», що прем’єрується тільки у листопаді.

«Ґран Туризмо» / Gran Turismo

Дата випуску: 10 серпня 2023 року
Де подивитися: кінотеатри

Зате вже зовсім скоро побачимо спортивну драму «Ґран Туризмо», засновану на однойменній серії ігор у жанрі перегоновий симулятор та частково на реальних подіях. За сюжетом юний прихильник відеогри Gran Turismo Янн Марденборо завдяки своїм видатним навичкам досягає високих результатів у змаганнях Nissan PlayStation® GT Academy. Після цього він стає професійним автогонщиком.

Постановкою стрічки займався Ніл Бломкамп, а в кадрі фігуруватимуть Девід Гарбор, Орландо Блум, Джимон Гонсу та навіть відома співачка Джері Галлівелл. Головну роль Янна Марденборо виконав англійський актор Арчі Мадекве. Тут ми знову відзначаємо активність Sony Pictures та PlayStation Productions і сподіваємось, що ця екранізація виявиться успішною та потішить шанувальників популярної гри.

«Дивізіон» / The Division

Дата випуску: невідома
Де подивитися: Netflix

Топ 10 майбутніх екранізацій відеоігор

Tom Clancy’s The Division — багатокористувацький шутер з елементами RPG та відкритим світом від Ubisoft. Вона вийшла у 2016 році й тоді ж повідомлялось про екранізацію. На головні ролі запросили Джейка Джилленгола, який вже грав у кіноадаптації Prince of Persia: The Sands of Time, та Джессіку Честейн. Netflix заволоділа правами на ексклюзивний показ на своєму стримінговому сервісі.

У 2021 році режисера Девіда Літча замінив Роусон Маршалл Тербер, котрий останнім часом зосереджувався на блокбастерах з Двейном Джонсоном («Хмарочос», «Червоне повідомлення»). Літч був змушений піти через зайнятість у бойовику «Швидкісний поїзд».

Подробиці сюжету тримаються в таємниці, але можна припустити, що його основа наслідуватиме ігровий оригінал. Нагадаємо, там дія відбувалася у Нью-Йорку, що зазнав біологічної атаки терористів у «чорну п’ятницю». На тлі епідемії смертельного вірусу на місце подій вирушив загін спецпризначенців, щоб вберегти людство від найгірших наслідків, спричинених катастрофою.

Metal Gear Solid

Дата випуску: невідома
Де подивитися: кінотеатри

Топ 10 майбутніх екранізацій відеоігор

Metal Gear починає свій відлік з далекого 1987 року. Вона була створена японським геймдизайнером Хідео Кодзімою та зробила значний внесок у розвиток жанру стелс-екшн. З часом творіння Konami могло похизуватися справжньою кінематографічністю (в першу чергу завдяки тривалим кат-сценам), багатошаровістю сюжету, руйнуванням четвертої стіни тощо.

Як і більшість вищезгаданих ігрових франшиз, Metal Gear має довгу і складну історію перенесення у площину кіноекрана. Про такі наміри Кодзіма оголошував ще у 2006 році, та, як бачимо, віз і нині там. У 2014-му повідомили, що режисером майбутнього проєкту стане Джордан Вот-Робертс, але той зміг долучитися лише після закінчення роботи над блокбастером «Конг: Острів черепа» в рамках MonsterVerse.

Поки сценаристи займалися нескінченним переписуванням сценарію, наприкінці 2020-го головну роль Соліда Снейка отримав Оскар Айзек. Актор сам виявив велике бажання зіграти персонажа. Ось і вся інформація на сьогодні. Про якісь подробиці сюжету і тим паче дату виходу поки говорити зарано.

God of War

Дата випуску: невідома
Де подивитися: Amazon Prime Video

Топ 10 майбутніх екранізацій відеоігор

Ця серія ігор у жанрі hack and slash та action-adventure дебютувала у 2005 році. Її сюжет засновано на давньогрецькій та скандинавській міфології, а головним героєм є спартанський воїн Кратос, який кинув виклик усемогутнім богам. Серія налічує п’ять основних ігор та чотири спінофи.

Вже за звичною схемою про екранізацію першої частини заговорили ледь не одразу після її виходу. Причому займатися виробництвом знову мала Universal Studios. Та щось там у них вкотре пішло не так, і проєкт зупинився на місці. Так би шанувальники гри і далі збирали якісь крихти інформації у мережі, якби навесні минулого року Amazon Studios не оголосила про наміри зайнятися екранізацією.

Після цього справи пішли на краще: майбутній серіал обзавівся шоуранером та сценаристами. Керувати творчим та виробничим процесом доручили Рейфу Джадкінсу, що працював над «Колесом часу» для того ж Amazon, а писати скрипт мають Марк Фергус та Гоук Остбі («Останній нащадок Землі», «Залізна людина», «Ковбої проти прибульців»). Сюжет базуватиметься на версії гри зразка 2018 року.

«Кредо вбивці» / Assassin’s Creed

Дата випуску: невідома
Де подивитися: Netflix 

Серія Assassin’s Creed розпочалася у 2007-му, і якщо рахувати, скільки з того часу вийшло основних і побічних ігор, можна збитися з рахунку. Левова частка з них виконана у жанрі пригодницького бойовика з відкритим світом, де вагому роль грає приховане переміщення та елементи паркуру. Дія відбувається у різні історичні епохи та зосереджена на таємному багатовіковому протистоянні тамплієрів та асасинів.

У 2016 році Голлівуд вже робив спробу екранізації, але вона вийшла невдалою. Стрічка з Майклом Фассбендером отримала низькі оцінки від критиків та глядачів і провалилася у прокаті, зібравши $240 млн при бюджеті у $125 млн.

У тому ж році заговорили про угоду між Netflix та Ubisoft, але конкретика з’явилась лише у 2020-му. Тоді анонсували вихід відразу трьох проєктів за мотивами Assassin’s Creed: аніме-, мульт- та звичайного серіалу. Шоуранером останнього мав стати Джеб Стюарт («Міцний горішок», «Утікач»), але у січні з’ясувалося, що він покинув цей пост. Інші подробиці виробництва не розголошуються.

Borderlands

Дата випуску: невідома
Де подивитися: кінотеатри

Borderlands — шутер від першої особи з елементами RPG. Серія налічує чотири основні гри та кілька побічних. Перша частина з’явилась на світ у 2009 році. Borderlands відмовляється від похмурості та пропонує гравцям яскраву пригоду, підкріплену здоровим гумором.

У 2015-му про екранізацію заговорили вперше. Після п’яти років невизначеності в ЗМІ нарешті з’явилася інформація про те, що режисером став Елай Рот. Сценарій напише Крейг Мезін, що працював над «Чорнобилем» та адаптацією The Last of Us. Акторський склад вийшов досить потужним — Кейт Бланшетт, Джеймі Лі Кертіс, Джек Блек, Кевін Гарт, Едгар Рамірез.

Бланшетт виконала головну роль одного з персонажів оригінальної гри Ліліт. За сюжетом ця злочинниця з таємничим минулим повертається на свою рідну Пандору, щоб знайти зниклу доньку Атласа. Там вона об’єднує зусилля з іншими ігровими персонажами та відправляється на пошуки, зустрічаючи на своєму шляху небезпечних монстрів і місцевих злочинців.

Фільмування завершилось ще в червні 2021 року, але у минулому січні відбулися двотижневі перефільмування деяких сцен. Через свою зайнятість Елай Рот не зміг повернутися у проєкт, тому його місце зайняв Тім Міллер («Дедпул», «Термінатор: Фатум»). Зараз стрічка знаходиться на етапі постпродакшну, але точної дати релізу і досі немає.

Fallout

Дата випуску: перша половина 2024 року
Де подивитися: Amazon Prime Video

Було б справжнім злочином проти людства не екранізувати культову RPG Fallout, що налічує чотири основні та п’ять побічних ігор. Події розгортаються у США після ядерної війни. Територія країни перетворилася на постапокаліптичну пустелю, усюди панує анархія. Гра проходить на тлі ретро-футуристичного сетингу, натхненного культурою 50-х років минулого століття.

Наміри створити фільм витали у повітрі після виходу першої частини у кінці 90-х, але до справи дійшло тільки у 2020-му. Amazon Studios взяла у розробку телевізійну адаптацію серії Fallout, а її втіленням зайнялися Ліза Джой та Джонатан Нолан, котрі працювали над «Світом Дикого Заходу» і «Периферійними пристроями». Джой нагородила проєкт такими епітетами, як ««ексцентричний, божевільний, кумедний, пригодницький і дивовижний, якого ви ще не бачили»».

До акторського складу долучилися Волтон Гогінс, Елла Пернелл та Кайл Маклаклен. Повідомлялось, що Гоггінс перевтілився у гуля, а Пернелл зіграла дівчину на ім’я Джин, яка приховує якусь страшну таємницю. Знімання стартували у червні 2022 року у Нью-Йорку та закінчилися наприкінці березня в штаті Юта. Зараз проєкт знаходиться на етапі поствиробництва. Прем’єра очікується у першій половині наступного року.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: