Огляди Пристрої 18.10.2023 о 10:00 comment views icon

Огляд Apple Watch Ultra 2: новий процесор та яскравіший дисплей в старому корпусі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg

Гліб Перерва

Оглядач техніки та софту

Огляд Apple Watch Ultra 2: новий процесор та яскравіший дисплей в старому корпусі

Сьогодні на огляді друге покоління розумного годинника для професійних спортсменів від Apple з новим процесором, яскравішим дисплеєм, збільшеним обʼємом внутрішнього сховища та софтверними оновленнями. Детально розглянемо можливості Apple Watch Ultra 2, розповімо про досвід їхнього використання та порівняємо їх з Apple Watch Series 9.

Огляд Apple Watch Ultra 2: новий процесор та яскравіший дисплей в старому корпусі
Apple Watch Ultra 2
39 499 грн.

Плюси:

гарний дисплей, підвищена яскравість екрана, дизайн, захищений корпус, надійні ремінці, ергономіка

Купити в Stylus.ua

Мінуси:

незначні баги, відсутність помітних нововведень

Купити в Stylus.ua
8/10
Оцінка ITC.ua

Пакування та комплектація

Годинник продається у боксі, який дещо відрізняється від типової витягнутого пакування Apple Watch. Квадратна коробка Watch Ultra 2 така ж як в тогорічних Watch Ultra (як і багато іншого), а отже всередині користувач знайде такий комплект:

  • Apple Watch Ultra 2
  • Швидкісний зарядний пристрій Apple Watch Magnetic Fast Charger USB-C Cable
  • Ремінець з титановими кріпленнями
  • Документація

Apple Watch Ultra 2

Кабель зарядки, так само як в Apple Watch Series 9 та iPhone 15 і 15 Pro, цього року в додатковому шарі тканини. Вона повинна захистити дріт від швидкого зношення, що для вотчів навіть актуальніше ніж для iPhone, через більшу ціну їхніх зарядок.

Цього року на огляд потрапив годинник із ремінцем Ocean Band темно-синього кольору. Він підходить для дайверів чіпкий та надійний, титанова застібка легко регулюється та надійно фіксує годинник на руці. В синьому кольорі виглядає не так цікаво, як в помаранчевому, проте це робить його універсальнішим.

Дизайн, та ергономіка

Візуально та ергономічно це рівно ті ж самі Apple Watch Ultra, що й минулого року – брутальні, великі та масивні, принаймні у порівнянні з монолітною чорною таблеткою  Watch 9. Титановий корпус та пласке сапфірове скло забезпечують підвищену стійкість до навколишнього середовища.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Годинник зручний та чудово сидить на руці.

Відрізнити їх від попереднього покоління неможливо, що цілком зрозуміло у разі звичайних Apple Watch, в яких нічого змінювати крім кольору корпусу. В Ультра версії елементів які можна використати для оновлення зовнішнього вигляду значно більше, та й модель зовсім нова, а тому можна було щось додати хоча б в дизайн корпусу.

Дайверський ремінець це чудовий варіант для агресивного використання, оскільки він не вбирає воду, але для повсякдення найбільш універсальним можна вважати Trail Loop, оскільки в нього немає металевих елементів та він простіше всього знімається.

Порівняння ергономіки з Apple Watch Series 9

По суб’єктивному враженню Apple Watch Ultra 2 відчуваються більш надійними та привабливими. Все-таки більш агресивний та виразний корпус робить своє. Але порівняно зі звичайними Apple Watch, серія Ultra значно обʼємніша та є не такою ергономічною і зручною для повсякденного використання. На це є декілька причин:

  • Watch Ultra 2 постійно чіпляються за рукава одягу, що особливо дратує в холодну пору року.
  • Для використання в холодну пору потрібно повністю залучати другу руку, щоб відкотити рукав. Apple Watch 9 можна користуватись однією рукою, просто просунувши їх тонкий корпус з-під рукава.
  • При низькому носінні, близько до кисті, збільшена Digital Crown періодично натискається мимоволі при згинанні кисті вгору, чого не відбувається на Apple Watch 9.
  • І проблема яку можна вирішити іншим типом ремінця – складність роботи за ноутбуком при використанні Ocean Band, оскільки доволі масивна титанова застібка дряпає поверхню корпуса ноутбука та загалом заважає користуватися клавіатурою.

Це все не скасовувує того факту, що самі по собі Watch Ultra 2 зручні, але для використання в повсякденному житті я б обрав звичайні Вотчі.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Дисплей Apple Watch Ultra 2

Дисплей яскравий та насичений, роздільна здатність становить 502×410 пікселів.

Огляд Apple Watch Ultra 2: новий процесор та яскравіший дисплей в старому корпусі

Пікова яскравість дисплея становить 3000 ніт, чого достатньо для комфортного перегляду інформації під прямими сонячними променями.

Apple Watch Ultra 2

Стосовно корисної площі екрана Apple Watch Ultra 2 можна зробити висновки при безпосередньому порівнянні з Apple Watch Series 9: Ultra хоч і виглядає значно більшим, проте розмір дисплея практично не відрізняється.

Огляд Apple Watch Ultra 2: новий процесор та яскравіший дисплей в старому корпусі

Інтерфейс та функціональність

Годинник отримав оновлений процесор Apple S9 SiP та 64GB внутрішнього сховища, так само як і звичайні Apple Watch 9.

Інтерфейс працює плавно та моментально реагує на дії користувача. Оновили ексклюзивний для серії Ultra циферблат – минулого року він був більш навантажений та з нього було складно щось читати. Оновлена версія читається легко завдяки раціональнішому використанню простору та цифермому відобреженні часу, замість стрілкового.

Ще одна корисна функція Apple Watch Ultra — червона нічна підсвітка, що робить інформацію більш розбірливою та контрасною в темноті, не засліплюючі очі. Також дисплей підтримує Always On Display як у звичайному, так і в нічному режимі.

До речі червоний нічний режим вимикається в налаштуваннях циферблата, а не самого годинника, на що довелося витратити доволі багато часу поки не стало зрозуміло де саме знаходиться перемикач.

Меню віджетів

Тепер, для виклику меню з віджетами, подібними до iOS, можна просто провести пальцем від нижнього краю дисплея або прокрутити Digital Crown. Це зручно, особливо для тих, хто не прихильник заповнених інформацією циферблатів або хто має обмежений простір на головному екрані годинника.

Siri без інтернету

Інтеграція Siri безпосередньо в годинник надає можливість користуватися нею навіть без доступу до інтернету. Працює добре, але в основному користуються нею лише ті, хто часто перебуває поза мережею або ж спортсмени, які тренуються без смартфона під рукою.

Пошук Precision Finding

Нова функція пошуку не працює, оскільки основне оновлення полягає в можливості локалізації смартфона в межах кімнати. Проте в Україні ця опція недоступна через використання військовими відповідних частот (з тієї ж причини AirTag не працює в нас повноцінно).

AssistiveTouch

Розширений AssistiveTouch – одне з головних цьогорічних софтверних нововведень, що повинно зробити використання вотчів ще зручнішим, проте особисто в мене воно працює лише частково, так само як і на Apple Watch 9, що підтверджує софтверну складову проблеми, а отже ймовірність її виправлення латками в майбутньому зростає.

Жести працюють добре тільки коли розумний годинник очікує якоїсь дії за замовчуванням, як приховування сповіщення подвійним щипком, яке він пропонує самостійно. На жести поза замовчуванням він майже ніколи не реагує.

Помилки

Під час тестування було помічено помилку: одна з іконок меню не відображалась, що  вирішилось перезавантаженням годинника. Також перші декілька спроб утворення пари з iPhone були невдалими, тоді як з Apple Watch 9 та з торішніми Watch Ultra таких проблем не було. Баги не суттєві, але все ж неприємні, зважаючі на вартість пристрою.

Огляд Apple Watch Ultra 2: новий процесор та яскравіший дисплей в старому корпусі

Автономність Apple Watch Ultra 2

В смартгодиннику встановлено акумулятор на 564 мАг, що суттєво більше ніж в Apple Watch Series 9 та зовсім трохи більше ніж в торішніх Apple Watch Ultra (542 мАг). Менш із тим годинники повноцінно живуть 2 доби активного використання вдень, але без моніторингу сну.

Під час тестування розхід акумулятора наступний (дні тижня вказано для більшої наочності):

  • 1 день (понеділок) з 9:00 до 19:30 заряд зменшився зі 100% до 79%
  • 2 день (вівторок) з 9:00 до 19:30 заряд зменшився з 76% до 45%
  • 3 день (середа) о 9:00 залишилось ще 36%

За 20 хв від 20W адаптера живлення годинник заряджається з 36% до 70%.

Порівняно зі звичайними Apple Watch показники дуже хороші, але час життя від одного заряду все ще не йде ні в яке порівняння із тими ж Garmin. До речі на презентації Apple стверджували, що збільшили час автономної роботи порівняно з тогорічними Ultra до 72 годин, проте це маніпуляція, оскільки це час роботи в економному режимі в якому функції розумного годинника недоступні.

Технічні характеристики Apple Watch Ultra 2

Модель процесора Apple S9
Ядер процесора 2
Вбудована пам’ять 64GB
Тип матриці дисплея OLED (LTPO) / Retina /
Роздільна здатність екрана 502×410 пікселів
Яскравість 3000 ніт
Джерело живлення Li-Ion
Ємність акумулятора 564 мАг
Час роботи 36 год (до 72 годин у режимі енергозаощадження)
Водозахист WR до 100 м
Захист від пилу та води IP68
Розміри (без ремінця) 49x44x14.4 мм
Вага 61 г

Ціна та конкуренти

Вартість Apple Watch Ultra 2 станом на сьогодні становить 39 499 грн. Торішні Apple Watch Ultra коштують не набагато менше – 36 999 грн. Apple Watch 9 Aluminum 45 mm можна придбати за 21 000 грн.

Огляд Apple Watch Ultra 2: новий процесор та яскравіший дисплей в старому корпусі

Garmin Epix Pro Gen 2 47mm зі звичайним склом обійдеться в 47 520 грн, а з сапфіровим Garmin Epix Pro Gen 2 Sapphire 47mm вже в 52 520 грн. Garmin Enduro 2 коштують 40 700 грн.

Найфункціональніший годинник від Samsung: Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm обійдеться в 15 799 грн, а спортивний Polar Grit X Pro Titan у 24 500 грн.

Висновок:

Apple Watch Ultra 2 — якісний смартгодинник з привабливим дизайном, яскравим дисплеєм та хорошою, як для Apple Watch, автономністю. Порівняно з іншими годинниками для професійних спортсменів вони мають вкрай обмежений час роботи від одного заряду, але це компенсується функціональністю та повноцінною інтеграцією в екосистему Apple.

Мінорне оновлення не надає ніяких помітних покращень для пересічного користувача, так що в цілому можна обмежитись торішньою моделью Watch Ultra.

Купити в Stylus.ua

Виражаємо подяку магазину Stylus.ua за наданий на огляд годинник Apple Watch Ultra 2


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: