Огляди Огляди 14.12.2022 о 09:00 comment views icon

Огляд Google Pixel 7: новий чіп, покращені камери та стара батарея

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg

Гліб Перерва

Оглядач техніки та софту

Сьогодні на огляді новинка Google Pixel 7 на свіженькому чіпі Google Tensor G2, з подвійним блоком камер на 50 та 12 мегапікселів, 128 ГБ внутрішнього накопичувача та лимонно-жовтим кольором корпусу. У цій статті докладно розглянемо особливості новинки, а також розповімо про досвід використання, в тому числі й порівняно з минулим поколінням смартфонів від Google, а саме Google Pixel 4a.

4.5
Оцінка ITC.ua
Плюси: дисплей з підтримкою 90 Гц, дизайн, ергономіка, камери, звук, новий процесор
Мінуси: низька автономність, обмежена швидкість зарядки

Пакування та комплектація

Невелика пласка коробка, точно під розміри смартфона, містить у собі наступний комплект:

  • Зарядний кабель USB-C to USB-C
  • Перехідник USB-C to USB-A
  • Документація

Інструмент для вилучення лотка SIM-карти відсутній, що трохи дивно, але не критично на тлі поголовної відмови від стокових комплектуючих для смартфонів. Білий кабель покритий приємною на дотик, досить щільною, гумою.

Кабель згинається не надто легко, так що можливо прослужить своєму власнику трохи довше за комплектний кабель від iPhone. Перехідник гарної якості також зроблений з товстого шару матового пластику.

Огляд Google Pixel 7: новий чіп, покращені камери та стара батарея

Дизайн і ергономіка

Смартфон не дуже великий і відмінно лежить у руці, але скляний корпус досить слизький і постійно намагається покинути кишеню власника або поверхню, на яку його поклали. Якщо 4 та 5 покоління смартфонів від Google можна спокійно використовувати без чохла, то новинку без захисту краще не носити.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Візуально Pixel 7 не надто відрізняється від Google Pixel 6, хіба що блоками камер, що тепер  виділяються на тлі металевого виступу, який суб’єктивно виглядає не так добре, як суцільний блок камер, але візуально відокремлює нові покоління від попередніх Pixel 6 і 6 Pro.

Корпус зі скла та алюмінієва матова рамка відчуваються та виглядають дорого, збірка на високому рівні, без люфтів та скрипів, якими грішили моделі у пластикових корпусах.

Google Pixel 7 приємно користуватися, особливо якщо ви звикли до великих смартфонів; в цілому під час використання створюється враження, що користуєшся флагманським пристроєм, попри те, що це не топовий девайс в лінійці. Жовтий колір задньої кришки та золотий алюміній виглядають занадто яскраво і підійдуть далеко не всім, але завжди є класичні версії білого і чорного кольору.

Огляд Google Pixel 7: новий чіп, покращені камери та стара батарея

Розміри смартфона становлять 155,6 х73, 2х8, 7 мм при вазі 197 грамів. Також новинка захищена від пилу та вологи за стандартом IP68.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

На правій стороні знаходиться кнопка включення та регулювання гучності (і типово для Pixel не на тих місцях, до яких всі звикли, так).

Огляд Google Pixel 7: новий чіп, покращені камери та стара батарея

На лівому боці розташувався лоток для єдиної SIM-картки.

Огляд Google Pixel 7: новий чіп, покращені камери та стара батарея

На верхній грані лише мікрофон.

Огляд Google Pixel 7: новий чіп, покращені камери та стара батарея

Внизу знаходиться роз’єм USB-C 3.2, розмовний мікрофон та динамік.

Огляд Google Pixel 7: новий чіп, покращені камери та стара батарея

Дисплей

AMOLED екран смартфона яскравий та насичений з діагоналлю 6,3 дюйма, роздільною здатністю 2400х1080 пікселів, щільністю 416 ppi та підтримкою Always On. Яскравості більш ніж достатньо в сонячний день, але під прямими променями все ж таки хочеться додати ще світла.

Дисплей із підтримкою 90 герців і це помітно одразу як на фоні iPhone не Pro-версій, так і поряд із лайт-версіями смартфонів Google. Я не назвав би цю опцію критичною особисто для себе, але все ж таки користуватися дисплеєм з частотою оновлення вище стандартних 60 Гц куди приємніше. Підвищена герцовка дисплея та загальна плавність, але висока чутливість, системи не залишають байдужим.

Безпека та сканер відбитків пальців

Сканер відбитків працює не так погано, як заведено говорити про Пікселі, але й не так добре, як хотілося б. Так, він повільніший ніж FaceID і, перші пару днів, навіть повільніше ніж сканер на задній кришці Google Pixel 4a. Але потім на це взагалі перестаєш звертати увагу завдяки можливості розблокування по обличчю, яке можна використовувати в парі зі сканером відбитків.

Рівень безпеки трохи знижується, проте зростає рівень комфорту – в тих випадках коли незручно прикладати палець до дисплея дуже виручає розблокування по обличчю. Плюс ця опція суттєво згладжує підлагування оптичного сканера відбитків при роботі з мокрими пальцями, оскільки коли він не спрацьовує, спрацьовує розблокування по обличчю.

Особисто для себе я б використав такий гібридний варіант на постійній основі, тому що важливі додатки на кшталт банківських все одно вимагають верифікації за відбитком, так що дані все ж будуть захищені.

Звук

Звучання вбудованих динаміків на хорошому рівні, так що перегляд контенту та ігри комфортні навіть на половині гучності. При безпосередньому порівнянні звук нічим не поступається iPhone 14 і помітно випереджає Google Pixel 4a. Але є суттєвий мінус – це тихий та нерозбірливий верхній динамік.

При прослуховуванні через обидва динаміки це не помітно, але якщо прикрити нижній випромінювач рукою звук стає дуже тихим і нерозбірливим, тому динаміки не однакові за своїми характеристиками.

Користувачам дротових навушників, як і автору, не вистачатиме зручності підключення безпосередньо через гніздо 3,5 мм. Але тут нічого не вдієш, оскільки це вже не перше покоління без 3,5 мм для навушників, є підстави припускати, що Google остаточно від нього відмовилися.

Камери та фотоможливості

Основний блок камер складається з двох об’єктивів: 50 Мп f/1,9 ширококутна та 12 Мп f/2,2 ультраширококутна. Якість фотографій при хорошому освітленні на дуже високому рівні, в чому можете переконатися самостійно на прикладах нижче.

Якість нічних фото висока, деталізація не страждає, контрастна картинка, насичена і без шумів. Послідовність наступна: Google Pixel 7 ультраширококутна, Google Pixel 7 ширококутна, Google Pixel 4a ширококутна та ще 3 фото Google Pixel 7 ширококутна.

Фронтальна камера 10,8 Мп f/2,2 з підтримкою ультраширокого знімання на гідному рівні. Селфі на голову вище попередніх поколінь Pixel і навіть iPhone 14 у разі роботи при поганому освітленні. Нижче можна порівняти фото на фронтальну камеру в такій послідовності: Pixel 7 ширик при гарному освітленні, Pixel 7 ширик при поганому освітленні, Pixel 4a ширик при поганому освітленні, Pixel 7 на вулиці вдень в не саму сонячну погоду ширик та ультраширик.

Magic Eraser працює не ідеально, але досить швидко, особливо якщо уявити скільки часу зайняла б аналогічна спроба прибрати зайві об’єкти з фотографії в редакторі типу Photoshop або Pixelmator. Хотілося б побачити це софтверне нововведення і на попередніх поколіннях смартфонів Google, хай навіть воно працює повільніше, ніж на новинках.

Продуктивність, ПЗ та ігри

Всередині новинки встановлено чіп Google Tensor G2 на 8 ядер та з частотою 2,86 Гц. Google Pixel 7 поставляються лише у двох версіях накопичувачів: 128GB і 256GB. Але в обох випадках оперативна пам’ять буде 8GB. Оглядова версія має 128GB внутрішньої пам’яті.

Я очікував трохи більшого від Tensor G2 і 8 ядер, оскільки з обробкою фото та відео Pixel 7 справляється не набагато швидше за старенький Pixel 4a. Але на загальну швидкість системи оновлення процесора позначилося однозначно позитивно.

Результати синтетичних тестів наступні:

  • Geekbench: 1049 одноядерний і 3161 багатоядерний
  • 3D Mark:
  • CPU Throttling Test:

Ігри

Продуктивності смартфона більш ніж достатньо для всіх сучасних тайтлів, таких як Iron Marines, Dead Cells та Battle Chasers: Nightwar.

З якоїсь причини практично всі ігри досі не оптимізовані під екран Pixel 7, а тому більшість працюють з чорною смугою зверху, а деякі з двома: товстою з боку фронтальної камери і меншою смугою з боку кнопок навігації.

Автономність

Теоретично одного заряду акумулятора об’ємом 4355 мАч цілком достатньо для півтори доби помірного використання. Але при активному використанні що містить: роботу з документами, соцмережі, серфінг в інтернеті, перегляд відео через YouTube, фото та фільмування, обробку знятого матеріалу, а також ігри – смартфон протримався повний робочий день, але не більше. А саме з 9:00 до 20:16 (зі 100% до 0%) після першого включення та при агресивному використанні.

Після перших активних тестів та завершення встановлення всіх фонових оновлень, Pixel 7 почав працювати в режимі з 9:00 до 21:00, залишаючи наприкінці дня 10-20% батареї, тобто в середньому розряд становив 80-90% за 12 годин, що є дуже скромним результатом. Я користуюся смартфоном постійно і намагаюся залучити всі його можливості, особливо під час тестування нових пристроїв, так що в інших користувачів сценарії використання можуть бути менш агресивними, але батарея все одно маленька, як для передфлагманського девайсу у 2022 році. Огляд Google Pixel 7: новий чіп, покращені камери та стара батарея

Google Pixel 7 підтримує швидку зарядку до 30W і бездротову швидку зарядку до 20W, а також реверсивну зарядку інших пристроїв. Від 0% до 100% смартфон заряджається в середньому за 1,5 години, причому від 0% до 80% девайс заряджається за 50-60 хвилин, а потім з 80% до 100% ще близько 40 хвилин.

Огляд Google Pixel 7: новий чіп, покращені камери та стара батарея

Pixel 7 заряджається з потужністю 14-19W, попри підтримку швидкого заряджання до 30W. Цілком імовірно, що максимальна швидкість заряджання доступна лише через фірмові адаптери живлення Google.

Огляд Google Pixel 7: новий чіп, покращені камери та стара батарея

Ціна та конкуренти

Ціна оглядового Google Pixel 7 128GB складає 27 399 грн. За трохи меншу суму можна розглянути також торішній Google Pixel 6 Pro 12/128GB вартістю 26 999 грн, який хоч і буде старішим, але все ж таки флагманом. Або ж Google Pixel 6a 6/128GB вартістю 15 999 грн, якщо для вас не в пріоритеті такі функції як бездротова зарядка, підвищена герцовка дисплея і покращена камера з новим процесором.

З конкурентів від Apple можна виділити iPhone 12 128GB за 29 399 грн і вже морально застарілий, але популярний, iPhone 11 128GB за 22 799 грн.

Samsung у цій ціновій категорії представлені Samsung Galaxy S22 8/256GB за 27 399 грн та Samsung Galaxy Z Flip 3 8/128GB за 27 499 грн.

Також серед інших брендів варто звернути увагу на OnePlus 10 Pro 12/256GB за 25 599 грн та Nothing Phone 12/256Gb вартістю 22 742 грн, якщо ви є шанувальником умовно чистого Android.

Висновок:

відмінний смартфон як для фанатів Google, так і для користувачів, що просто віддають перевагу Android. Висока продуктивність і швидкість інтерфейсу, відмінна якість дисплея, чудові камери та незвичайний впізнаваний дизайн.
З мінусів варто звернути увагу на об'єм акумулятора, але це перестає бути проблемою за наявності адаптера живлення на 20W і більше. Підекранний сканер відбитків працює трохи повільніше за конкурентів, але без прямого порівняння це не помітно, так що в мінуси записувати не варто, плюс завжди є розблокування по обличчю.

Google Pixel 7 надано для огляду магазином Stylus.ua


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: