Огляди Кіно 21.07.2024 о 10:00 comment views icon

Рецензія на фільм «Збирач кісток» / Boneyard

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на фільм «Збирач кісток» / Boneyard

Розділ Кіно виходить за підтримки?

З 18 липня в кінотеатрах розпочався показ кримінального екшн-трилера «Збирач кісток» з Мелом Ґібсоном, Кертісом «50 Cent» Джексоном та Браяном Ван Голтом у головних ролях. Сюжет стрічки заснований на реальних вбивствах жінок, що були скоєні в період з 2001 по 2005-й в Альбукерке, та не має жодного відношення до стрічки The Bone Collector 1999 року, як хтось міг подумати. У рецензії нижче констатуємо, що навіть попри це краще вже передивитися старий фільм з Джолі та Вашингтоном, ніж витрачати час на вкрай сумнівну новинку.

Рецензія на фільм «Збирач кісток» / Boneyard

Плюси:

відсутні;

Мінуси:

у цьому фільмі погано абсолютно все;

2/10
Оцінка ITC.ua

«Збирач кісток» / Boneyard 

Жанр кримінальний трилер
Режисер Асіф Акбар
У ролях Мел Ґібсон, Кертіс Джексон, Браян Ван Голт, Нора Зегетнер
Прем’єра кінотеатри
Рік випуску 2024
Сайт IMDb

2009 рік, височина «Західна Меса», Альбукерке, штат Нью-Мексико. Саме там абсолютно випадково були знайдені поховані рештки молодих жінок. За розслідування береться місцева поліція в особі шефа Картера, а також детективів-напарників Ортеги та Янг. Їм на допомогу прибуває підстаркуватий агент ФБР — спеціаліст з профайлингу зі смішним прізвищем Петровік, у якого власні мотиви розкрити цю справу. Усе вказує на те, що померлі стали жертвами серійного маніяка. Чи вдасться бравим детективам знайти вбивцю та змусити його відповісти перед законом за свої жахливі вчинки?«Збирач кісток»

За «Збирача кісток» більшою мірою відповідальний сценарист, продюсер, постановник і ще бозна-хто Асіф Акбар, фільмографія якого складається з суцільного мотлоху, про який ви навряд чи коли-небудь чули. Навіть трохи дивно, що цей типу кримінальний трилер якимось дивом дістався до великих екранів та, зокрема, українських. Втім, це якраз той випадок, що краще б цього не відбулося.

Сюжет стрічки ґрунтується на реальних подіях, коли у 2009-му на території височини «Західна Меса» поліція знайшла рештки 11 жінок у віці від 15 до 32 років — здебільшого латиноамериканок, що займалися проституцією. Одна з вбитих була на четвертому місяці вагітності. Вбивця отримав прізвисько «Збирач кісток із Західної Меси». У поле зору поліції потрапило декілька підозрюваних, та у підсумку детективам так і не вдалося остаточно встановити особу душогуба. Можливо, він десь гуляє собі на волі і досі.«Збирач кісток»

«Збирач кісток» позиціюється як кримінальний трилер, але ніяких напружених сцен чи сюжетних ліній тут вдень зі свічкою не знайдеш. Сюжет становить марні, абсолютно безглузді метання безпорадних копів (в основному це стосується персонажа Браяна Ван Голта, тож його умовно можна назвати головним героєм).

Десь на периферії історії бовтається персонаж Мела Ґібсона — спец по маніяках з драматичним бекграундом. Під час його повчальної презентації у кадрі промайне навіть Джеффрі Дамер, і ця мінілекція так і залишиться найцікавішим, що зробить за весь час агент Петровік. Крім неї Ґібсон ледаче, суто на досвіді видасть одну ганебну перестрілку і декілька псевдомудрецьких монологів, на тому його місія у сюжеті й обмежиться.

Онлайн-курс "CRM-стратегія" від Laba.
Прокачайте комплексне бачення CRM маркетингу, щоб покращити клієнтський досвід і збільшити конверсію.Навчіться вимірювати активність клієнтів та ефективність програм лояльності.
Детальніше про курс

В одній зі сцен за зброю візьметься сам 50 Cent, але з мікрофоном в руках у нього виходить краще, ніж з автоматом. Враховуючи те, що історія крутиться навколо дівчат за викликом, може здатися, ніби відомий репер не витримає й зараз як зірве з себе сувору поліційну форму, щоб замінити на звичний прикид та заспівати своє знамените «I’m a motherf*cking P-I-M-P». Але ні, таких веселощів не передбачено, тож герой Кертіса Джексона становить того ж нецікавого одномірного бовванця, як і усі інші.«Збирач кісток»

Загалом це рівень пізньої фільмографії Брюса Вілліса, тобто до болю бюджетне, сміховинне і безглузде кіно, у якому погано все. Та якщо Міцний горішок елементарно був змушений підкоритися невтішним обставинам, то місцеві зірки банально відбувають номер. Власне, усі, хто причетний до створення цього так званого кіна, не сильно задумувалися про глядачів. Перегляд подібної, нескінченно нудної маячні — ще те випробування.

Попри те, що сценаристи ніби як намагаються вести нас хибним шляхом, це не додає жодної інтриги у мертве оповідання. Що вже казати, якщо у кульмінації тут прямолінійно слідують перебігу реальних подій, де все-таки вартувало дати хоч якоїсь художньої вигадки. А так виходить, що страждання глядача протягом 90 хвилин не будуть нічим винагороджені.

Що отримуємо від «Збирача кісток» у результаті? Відсутність детективної чи будь-якої іншої інтриги у фільмі, заявленому як кримінальний трилер про пошуки маніяка. Ледаче виконання своїх безглуздих партій від акторів, які прекрасно розуміють, у чому вони знімаються. Кілька криво поставлених перестрілок. Поганий настрій і дарма витрачений час. А висновок із цього витікає хіба що такий: навіть прикований до ліжка Дензел Вашингтон виявився набагато цікавішим та кориснішим, ніж цілий-здоровий Ґібсон з пафосними презентаціями та пістолетом напереваги.

Розділ Кіно виходить за підтримки?

Компанія LG Home Entertainment є визнаним новатором в галузі телевізорів і аудіовідеосистем. LG пропонує покращений досвід домашніх розваг завдяки відзначеним нагородами OLED-телевізорам і телевізорам QNED LED на інноваційній платформі WebOS Smart TV. Прагнучи надати споживачам першокласний користувацький досвід, вся продукція LG для домашніх розваг розроблена з урахуванням екологічної стійкості, починаючи від виробництва і закінчуючи утилізацією.

Висновок:

Ганебне за всіма параметрами кіно.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: