Дописи 04.01.2024 о 09:25 comment views icon

ColorOS 14 від OPPO

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png

OPPO Ukraine

OPPO AED Україна з 2019 року надає українцям доступ до прори

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Компанія OPPO представила оновлену версію своєї оболонки ColorOS 14 та опублікувала графік виходу beta-версії оновлень для своїх смартфонів для деяких регіонів. Слідкуйте за офіційними повідомленнями від українського представництва компанії, щоб знати, коли офіційна версія оновлення буде доступна в Україні.

ColorOS 14 від OPPO

Плавна робота є одним з головних пріоритетів для користувачів. Саме тому ColorOS 14 отримала новий варіант Trinity Engine, що підвищує плавність і стабільність роботи смартфона за рахунок ефективного керування обчислювальними ресурсами, пам’яттю та сховищем.

ColorOS 14 від OPPO

Trinity Engine ColorOS 14 має у своєму складі функцію ROM Vitalization. Цей функціонал стискає програми та інші дані внутрішньої пам’яті, що дозволяє заощадити до 20 Гбайт на середньостатистичному смартфоні OPPO.

Оновлений Trinity Engine також замінив стандартний механізм управління ОЗУ в Android на власне рішення від OPPO під назвою RAM Vitalization, яке забезпечує ефективнішу роботу додатків в фоновому режимі – до 72 годин. Крім того, Trinity Engine отримав функцію CPU Vitalization, що відповідає за оптимізацію продуктивності та енергоспоживання процесора.

В ColorOS 14 користувачі також зможуть скористатися новою системою Smart Charging, яка використовує алгоритм штучного інтелекту для оптимізації заряду акумулятора шляхом регулювання електричного струму, враховуючи активне використання пристрою під час заряджання з метою зменшення зношення акумулятора.

ColorOS 14 від OPPO

Функція Picture Keeper, що входить до складу ColorOS 14, призначена для того, щоб програми не зловживали дозволами до особистих фотографій і відео. Щоразу, коли користувачі вмикають нове керування дозволами, додаткам потрібно отримати дозвіл на доступ до певних категорій фотографій або відео.

ColorOS 14 від OPPOСеред інших нововведень в ColorOS 14: Smart Touch, File Dock та Smart Image Matting. Функція Smart Touch дозволяє вибирати та збирати текст, зображення та відео з різних програм у спеціальному File Dock, який може синхронізуватися з іншими пристроями для швидкого обміну контентом. А Smart Image Matting може вирізати об’єкти, включаючи людей та тварин, зі статичних зображень.

Додаток Snapchat тепер підтримує віджет на робочому столі та швидку іконку запуску на екрані блокування, що сповіщають про нові повідомлення та статуси, а також надають інформацію про найближчих друзів.

ColorOS 14 від OPPO

Крім того, OPPO оновила дизайн оболонки ColorOS 14, додавши нові елементи Aqua Dynamic, такі як “бульбашки, капсули та панелі”, які інформують користувача про різні події. Рядок стану тепер отримав нову палітру кольорів Aquamorgraphic Colouring, що змінюється в залежності від часу доби.

ColorOS 14 від OPPO

Натхненна водою, компанія OPPO представила користувачам нову мову дизайну в ColorOS 13 – Aquamorphic Design, що встановило гармонійний зв’язок між людьми та технологією. Розроблена на основі відзначеної нагородою ColorOS 13, ColorOS 14 оптимізувала Aquamorphic Design з новими звуковими ефектами, системами кольорів, взаємодіями та багато чим іншим, роблячи досвід використання смартфона більш лаконічним та інтуїтивно зрозумілим.

Звук є невидимим фактором, який відіграє ключову роль у наданні користувачам інтуїтивного досвіду. OPPO у співпраці з професійними академіями вивчала уподобання користувачів щодо звуку і співпрацювала з провідною командою звукового дизайну в світі, щоб принести нові звукові ефекти в ColorOS 14. Це включає десять наборів рингтонів у стилі Aquamorphic для дзвінків, будильників і сповіщень, а також сім глобальних дизайнів звукового інтерфейсу для забезпечення користувачам гармонійного аудіо-досвіду на пристроях OPPO.

ColorOS 14 від OPPO

ColorOS 14 продовжує поліпшувати відзначену нагородою функцію завжди активного екрану Always-On Display під назвою Homeland, що зображує потужні сцени дикої природи з живими тваринами, презентувавши новий GO Green Always-On Display для підвищення усвідомленості про зміну клімату та охорону довкілля, що йде в ногу з переконанням компанії OPPO про “Технології для людства, доброта для світу”. Go Green AOD включає три набори сторінок Environment Vision, кожен з яких містить п’ять анімацій, пов’язаних з довкіллям, які можуть змінюватися в залежності від кількості кроків користувачів протягом дня, демонструючи зменшення викидів вуглекислого газу при ходьбі замість використання інших видів транспорту.

 У результаті огляду оновлення ColorOS 14 від компанії OPPO можна зазначити значний прорив у плані функціоналу та оптимізації продуктивності для користувачів смартфонів ОРРО. Оновлена версія Trinity Engine, що включає в себе ROM Vitalization, RАM Vitalization та CPU Vitalization, дозволяє ефективно використовувати ресурси пристрою та забезпечує значну економію пам’яті. Нові функції, такі як Smart Charging та розширений контроль Picture Keeper, спрямовані на оптимізацію заряду батареї та поліпшення управління зображеннями. Додатково, нові функції Smart Touch та Aqua Dynamic покращують інтерфейс користувача, надаючи більше можливостей для зручного використання пристрою. В цілому, оновлення ColorOS 14 від OPPO відзначається вдосконаленням функціоналу, покращенням продуктивності та розширенням можливостей для задоволення потреб сучасних користувачів мобільних пристроїв.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: