Дописи 15.07.2023 о 19:29 comment views icon

Компактний телефон в 2023 році. Досвід користування iPhone SE 2020, чи чому не варто повністю довіряти блогерам

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/IMG_2378-150x150.webp *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/IMG_2378-150x150.webp *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/IMG_2378-150x150.webp

Єгор Ді

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Всім файним козакам привіт. Знаючи як знатно у деяких підгорає від яблучної продукції, прошу прибрати від екранів дітей, релігійних фанатиків і просто неадекватних осіб. Тому що цей допис буде повʼязаний з власним досвідом роботи з найнедооціненішим смартфоном купертинівського гіганта. А саме iPhone SE 2020. 

Загалом моє опосередковане знайомство з apple технікою почалось після 2010 року і обʼєктивних причин купувати її для себе, я тоді не бачив. Приблизно у 2014 році у мене зʼявився macbook pro, який на довгі роки став основним робочим пристроєм, від роботи з яким я дійсно отримував задоволення. З телефонами вийшла кардинально протилежна історія, після вдалого продажу 4s мені не хотілось повертатись до iphone.

На довгі роки я обрав схему покупки тогорічних топів — телефон все ще живий і цікавий, але вже має адекватний цінник. Так продовжувалось до 2022 року, поки розміри телефонів не виросли більше кишень. Останнім телефоном на android став samsung galaxy s22 Ultra, який по розміру майже догнав електронну книгу. Буквально через тиждень користування я задався питанням – «а куди ділись компактні та зручні телефони?».

Саме з цього питання почався пошук другого, допоміжного телефону. З цим виявилась повна біда, тому що купуючи компактний телефон, я мусив чимось жертвувати. Або я отримував якісний, але вже застарілий пристрій, або це був викидень китайської хворої інженерії.

Телефон який мені сподобався, на диво отримав найбільше хейту від блогерів. Але з яких це пір я буду прислухатись до думки тих, хто свою думку продає? У свій час, ці самі блогери відверто псували життя windows mobile, хоча lumia 930 мені дуже зайшла. Всі вагання відпали після того, як se 2020 потрапив до рук — це те що мені потрібно, тримайте мої гроші! Я обрав версію на 128 гігабайтів, зараз взяв би на 256.

Компактний телефон в 2023 році. Досвід користування iPhone SE 2020, чи чому не варто повністю довіряти блогерам

Для порівняння iphone se 2020 і samsung s22 Ultra.

Онлайн-курс "Управління фінансами у бізнесі" від Laba.
Розробіть фінансову стратегію для досягнення більшого прибутку.Досвід і фідбек від лектора з 11-річним досвідом у фінансовому управлінні в N-iX, SoftServe та Nestlé.
Детальніше про курс

Комплектація iPhone SE 2020

Ну яка комплектація може бути після 2020? Я таки скажу дякую, за те, що компанія не заставила мене самостійно збирати телефон, а вклала в тоненьку коробочку хоча б lighting дріт.

Дизайн iPhone SE 2020

Над цим apple взагалі не парилась. Телефон схожий на своїх попередників і в цьому я не бачу нічого поганого. Особисто для мене, телефон це інструмент. А купуючи інструмент мені без різниці якого кольору ручка у молотка, або наскільки пилка схожа на попередні випуски.

Корпус, якість і розмір

Це те на що я звернув увагу при першому знайомстві з пристроєм. Виявляється у 2022 році телефоном можна керувати за допомогою однієї руки і він без проблем поміщається в кишені джинсів. При розмірі дисплея 4.7 дюймів, палець, без додаткових маніпуляцій дістає до всіх чотирьох кутів. Товщина складає всього якихось 7.3 міліметра. Щодо матеріалів —  тут з цим нема проблем, скло і метал, ніяких експериментів. Всі елементи, включаючи кнопку Home, на місці.

Екран iPhone SE 2020

До речі, ще одним важливим критерієм при пошуку нового телефону був ips дисплей. Після amoled(у) мої очі полегшено зітхнули. Картинка приємна, яскравості достатньо щоб працювати з пристроєм навіть знаходячись під яскравим сонцем. 

Камера iPhone SE 2020

Вона тут є, хотів написати я і згадав, що вона вміє знімати відео в 4к 60 кадрів секунду. А ще при денному освітлені виходять непогані фотографії. 

Онлайн-курс "Управління фінансами у бізнесі" від Laba.
Розробіть фінансову стратегію для досягнення більшого прибутку.Досвід і фідбек від лектора з 11-річним досвідом у фінансовому управлінні в N-iX, SoftServe та Nestlé.
Детальніше про курс
Компактний телефон в 2023 році. Досвід користування iPhone SE 2020, чи чому не варто повністю довіряти блогерам
Приклад фото.

Автономність iPhone SE 2020

Її не вистачає. При 92% стану батареї, телефон ледве доживає до кінця дня. А щоб правильно замінити акб необхідно перепаювати контролер зі старої батареї і скидати рівень зносу. Вітаю у світі apple. Хоча це не є проблемою, минула зима привчила постійно мати при собі додаткове джерело живлення у вигляді power bank.

Технічна складова

З технічної сторони, в телефоні зібрані пристойні рішення. Тобто тримаючи одночасно в руках s22 Ultra і se 2020 я не відчуваю особливої різниці в цьому аспекті. На технічні характеристики я не особливо звертав увагу, телефон підбирався як додатковий, а тому будь-яке рішення середнього рівня задовольнило б мої потреби. Але se 2020 перевершив мої сподівання, всю необхідну роботу він зʼїдає без глюків. Навіть ігри тягне без проблем.

На хвилиночку я брав пристрій який вже 2 роки на ринку і варіанти від зеленого робота, дуже часто, за цей час встигають перетворитись на гальмівну тикву.

Я не буду описувати всі технології  з яких зібраний телефон, тому що все в купі працює і я не парюсь скільки в телефоні памʼяті, чи якої версії bluetooth. 

Досвід користування iOS

Після майже вседозволеності в андроїд, я потрапив в концтабір. Мінімальні користувацькі налаштування. Куца і незручна клавіатура. Додаткові танці з бубном для банальної зміни мелодії дзвінка. Музичний плеєр, для користування яким необхідно синхронізувати музику за допомогою ПК. І це ще не весь перелік милиць які чекають на нових користувачів. 

На цьому фоні андроїд однозначно попереду. Але apple пропонує більшу захищеність, стабільність і повноцінну роботу екосистеми між всіма своїми пристроями. Останнє дійсно нагадує магію.

Висновок

Буквально за місяць я повністю відмовився від S22 Ultra на користь більш компактного і зручного для мене телефону. Так в se 2020 є свої недоліки, але як мені здається, у нього просто нема конкурентів. Цей апарат є цікавим рішенням в парадигмі розмір — якість матеріалів — технологічність — підтримка. Чи купив би я зараз iphone se 2020? Ні, а все тому, що є новіше рішення – se 2022. 

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: