Дописи 20.07.2023 о 13:08 comment views icon

Mi 8 Pro, або якщо дуже хотілось IPhone Х, але не вистачило грошей

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/vovk-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/vovk-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/vovk-150x150.jpg

Віктор

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

В сьогоднішньому огляді поділюсь з вами досвідом використання Mi 8 Pro, а також чому шукав саме таку модель, а не звичайний Мі 8. Трішки спойлерів — актуальність телефону для мене зараз обмежується лише банальним бажанням чогось нового, а не потребую як такого. Також нагадую, що моя технічна підкованість загубила з роками відро підков і буде огляд з точки зору юзер експіріенс.

Ну що ж, дане чудо китайської майстерності я купив одразу після появи офіційних семплів в мережі магазинів з білою О на червоному фоні)/ Чому обрано було саме такий варіант? Причин є декілька:

  • Завжди обирав, топові рішення (читай флагмани)
  • Хотілося IPhone X, але не вистачало грошей
  • Дана модель для людей, що не розуміються, в чохлові дуже схожа на той самий Х
  • Суб’єктивна тяга до Android

А тепер аргументи на користь цієї моделі, а не звичайної:

  • 8 Гб ОЗП, проти 6 Гб
  • Сканер відбитків пальців в екрані — на задній стінці завжди стрьомно виглядало + один з перших телефонів з такою функцією — серйозний аргумент
  • Ну і знову ж — в чохлові схожий на Х)))

Нижче основні сухі характеристики, які я позичив на безмежних ланах мережі і далі живий огляд і порівняння.

Діагональ екрану 6.21″
Роздільна здатність дисплея 2248×1080
Щільність пікселів 402 ppi
Тип екрана Super AMOLED
Процесор Qualcomm Snapdragon 845
Внутрішня пам’ять 128 ГБ
Оперативна пам’ять 8 ГБ
Камера 12 Мп + 12 Мп
Діафрагма f/1.8 + f/2.4
Запис відео 4К UHD (3840×2160)
Оптична стабілізація Є

Думаю цих характеристик буде цілком достатньо, щоб освіжити пам’ять про цей телефон. Чого мені тут дійсно не вистачає — безпровідної зарядки та хотілося б захист за стандартом ІР68.

Телефон завжди експлуатувався в чохлах, але екран останніх років 3 взагалі без захисту — із фото можете оцінити якість китайського телефону та його стійкість (навіть не згадаю скільки разів він кудись падав — плитка та асфальт були обов’язковими учасниками шоу).

UI/UX designer.
Навчайтесь на онлайн-курс повного дня UI/UX designer та легко заходьте в IT! Допомагаємо з працевлаштуванням!
Дізнатися більше про курс

Mi 8 Pro, або якщо дуже хотілось IPhone Х, але не вистачило грошейMi 8 Pro, або якщо дуже хотілось IPhone Х, але не вистачило грошейMi 8 Pro, або якщо дуже хотілось IPhone Х, але не вистачило грошейMi 8 Pro, або якщо дуже хотілось IPhone Х, але не вистачило грошейMi 8 Pro, або якщо дуже хотілось IPhone Х, але не вистачило грошей

На фото важко побачити, але стан телефону за 4 роки, як на мене, 4,5 з 5. Як на мене, цей телефон по якості і виконанню чи не єдиний китаєць, що вміщував в собі все необхідне на той час, а якість збірки на високому рівні.

А тепер щодо безпосереднього юзер експіріенсу. Телефон завжди використовувався та використовується я повсякденний компаньйон — десь щось сфотографувати — як у справах, так і для фотоальбому; робота з текстовими та фоторедакторами; багато дзвінків та месенджерів. Відволіктись пограти/подивитись відео.

Тому все поступово.

Продуктивність: на сьогодні продуктивності для мене цілком достатньо у всіх завданнях: редактори працюють, ігри запускаються на максималках (StrikeForce та Гвинт). Найцікавіший момент, що все ж є додаток в якому він починає тупити Duolingo і з часом ситуація по трішки погіршується.

UI/UX designer.
Навчайтесь на онлайн-курс повного дня UI/UX designer та легко заходьте в IT! Допомагаємо з працевлаштуванням!
Дізнатися більше про курс

Також хочу зауважити про плавність інтерфейсу — плавність ніби і не змінилась, але часом він видає себе, що вже 4 роки та трішки підтоплює. Інколи зникають з нижнього ряду ярликів (на фото телефонна, книга, повідомлення) візуально його немає, але якщо натиснути всі функції запускаються — звик до того, то вже не дратує.

Також давно не було (останнє оновлення безпеки було 01.09.2020), а тому на борту MIUI 12.0.2 (Android 10). Якщо ж порівнювати використання телефону чисто з точки зору пересічного користувача — проблеми немає і нічим не гірше, наприклад, якщо порівнювати з Яблуком 11. Цей навіть приємніший (мабуть, звичка).

Автономність. При активному спілкуванні (мінімум 1-2 години на день), постійно увімкненому мобільному інтернеті/Wi-Fi, месенджерах та, трішки, соцмереж телефон 12 годин не протягує — мінімум раз в день дозарядка. Також варто зазначити, що батарея мінялась, оскільки рік тому вже була ситуація коли був постійно з павербанком — рідної батареї вистачило на 3 роки.

Надійність. Як зазначав раніше даний продукт, як для китайця, на диво якісний та приємний. Було лише два нюанси — батарея (писав вище) та USB порт, який також проходив заміну; але у випадку з портом, думаю, що винен швидше я — практикував носіння телефону з павербанком в кишені й відповідно будь-які нахили та присідання спричиняли тиск на штекер, а відповідно і гніздо.

Звук. Він тут є і на цьому все) ніякого стерео — один динамік. Відео, пограти можна, але більшого від вбудованого динаміка не очікуйте. В парі із Mi True Wirreles Earphones навіть відчутні баси. В цілому, для мене такої зв’язки достатньо.

Якість зв’язку. (Помітили як все далі сповзає якість зв’язку) мережу тримає добре, інколи навіть нові айфони вже не бачать мережі, а цей ще дозволяє дзвонити. Розмова забезпечується також на гарному рівні — обом співрозмовникам чути одне одного і нічого не заважає.

Безпека/розблокування. Розблокування можливе двома зручними шляхами (пароль, прив’язанні пристрої — опускаємо) сканер відбитків та розпізнавання обличчя. Сканер не те щоб швидкий, але працює, збоїв практично не буває (інколи розпізнає з 2-го разу); морі пальці не розпізнає. А от, що мені дійсно подобається — розблокування за обличчям.

Окрім цього телефону та Яблучних апаратів ніде не зустрічав такої кількості датчиків та глибини зчитування (навіть в новіших та дорожчих). Чітко видно, що працює інфрачервоний сканер, розпізнає за будь-яких умов. Жодного разу не вдалось обдурити фото, чи іншим способом (в масці не розпізнає, але на той час то було не актуально). Загалом за сканер обличчя жирнючий плюс.

Камери. От ми й дійшли до камер. Одразу скажу — останні роки 2 використовую стандартні авто налаштування з увімкненим режимом АІ. Тому щоб довго не розповідати прикріплю фото. Для порівняння зробив фото на IPhone 13 (теж повна автоматика). Тому в стовпчику ліворуч будуть сяомішні фото і відео, а праворуч яблучні (відео (яблучне в форматі) MOV посилання).Mi 8 Pro, або якщо дуже хотілось IPhone Х, але не вистачило грошей Mi 8 Pro, або якщо дуже хотілось IPhone Х, але не вистачило грошейMi 8 Pro, або якщо дуже хотілось IPhone Х, але не вистачило грошейMi 8 Pro, або якщо дуже хотілось IPhone Х, але не вистачило грошей Mi 8 Pro, або якщо дуже хотілось IPhone Х, але не вистачило грошей

По камерах, що особисто від себе можу сказати — інколи перефарбовує занадто фото, інколи все подобається, але для тих завдань де використовується тих фото цілком достатньо.

Замість висновків. Нарешті дописав цей довгий текст, але висновки не буду робити — телефони то річ, що вже через місяць можуть застаріти і їхню актуальність тощо оцінювати то не вірно. До того ж це чисто суб’єктивний досвід, а тому можу сказати лиш одне — на сьогодні він всім мене влаштовує, єдине що хочу — то безпровідну зарядку і просто хочу щось нове)

Всім миру та до наступних оглядів, можливо якийсь степлер опишу))))) Let’s read true…

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: