Дописи 15.05.2024 о 12:30 comment views icon

Навіщо вони? Які функції виконують чотири сині клавіші в ноутбуках ASUS ExpertBook

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg

ASUS Business

Корпоративні ноутбуки. Рішення для компаній, SMB, освіти.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

ASUS ExpertWidget
ExpertBook B9 OLED з процесором Intel® Core™ i7-1355U

Ігрові ноутбуки зараз асоціюються з RGB-підсвічуванням та виділеними клавішами WASD. Здавалось би, що з цього геймерського доробку можна запозичити для практичних і вишуканих комерційних ноутбуків ASUS ExpertBook? Звісно, не світлодіодне підсвічування, навіть ігрові моделі тяжіють до практичного одноманітного підсвічування. Виділені клавіші? Саме так! І на прикладі бізнес-ноутбука ASUS ExpertBook B9 OLED наочно продемонструємо, що і як працює й навіщо взагалі потрібно.

Отже, відкриємо  бізнес-ноутбук ASUS ExpertBook B9 OLED, оснащений процесором Intel® Core™ i7-1355U у компактному корпусі вагою лише 990 грамів, поглянемо уважно на клавіатуру острівного типу, що має приємне біле підсвічування та захист від пролиття рідин. Відмінність від геймерських моделей TUF чи Republic of Gamers у тому, що виділені не клавіші WASD, а цифрові з 1 по 4. Щоб скористатися усіма функціональними можливостями цих клавіш, необхідно запустити (або попередньо завантажити та встановити за потреби з магазину застосунків Windows) невеличку утиліту ASUS ExpertWidget. Простий та зрозумілий інтерфейс вказує на призначення застосунка ASUS ExpertWidget – програмування виділених клавіш для спрощення навігації та прискорення доступу до найбільш затребуваних функцій.

У лівій частині обираємо сполучення клавіш, наприклад, Fn + 1. У правій вказуємо шлях до необхідної теки/файлу чи вебсторінки. Або вибираємо застосунок, який буде запускати обране сполучення гарячих клавіш. Також ASUS ExpertWidget за замовчуванням надає можливість швидко виконувати часто повторювані дії, як-от зміна плану продуктивності, ввімкнення чи вимкнення мережевих інтерфейсів тощо.

Кому і навіщо потрібен ASUS ExpertWidget?

ПЗ є складовою ноутбуків серії ASUS ExpertBook,  що прискорює виконання різноманітних завдань. Для адміністраторів та ІТ-фахівців ASUS ExpertWidget пропонує додаткові засоби, якими вони можуть озброїти користувачів, насамперед тих, хто не надто впевнено працює з комп’ютерною технікою. Наприклад: «У випадку халепи натисніть Fn + 1», «У випадку *Я нічого не чіпала, воно само зламалось* натисніть Fn + 2», «Для зв’язку з системним адміністратором натисніть Fn + 4»

Бажаєте дізнатися більше про модельний ряд ноутбуків ASUS ExpertBook для бізнесу чи ПЗ ASUS? Пишіть свої запитання та пропозиції в коментарях.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: