Дописи 02.07.2024 о 14:45 comment views icon

Новий електротранспорт від Acer: самокати, велосипеди та навіть байк з ШІ

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/06/375x375_logo_green-1_uwp_avatar_thumb.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/06/375x375_logo_green-1_uwp_avatar_thumb.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/06/375x375_logo_green-1_uwp_avatar_thumb.png

Acer Україна

Руйнуємо бар’єри між людьми та технологіями

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Індивідуальна мобільність — це те, на що орієнтується сучасна людина. Залежність від громадського транспорту відбирає багато часу та душевного спокою, та й не скрізь він розвинутий достатньо добре, щоб бути зручним. Автомобіль комфортний, але тягне за собою підвищену відповідальність та значні фінансові витрати на придбання та утримання. А враховуючи кількість автомобілів у сучасних містах, постійні затори та вартість пального, багато хто тепер виїжджає на дорогу лише за необхідності. Поява малого індивідуального електротранспорту стала привабливою альтернативою спочатку для молодих, а зрештою — для дорослих і навіть літніх людей.

Новий електротранспорт від Acer: самокати, велосипеди та навіть байк з ШІ

Звісно, електросамокати мають свої недоліки. Зимою та в дощ на них некомфортно. Були нарікання на безпеку, оскільки правила для цього виду транспорту спочатку були відсутні. Зараз же їх по закону прирівняли до велосипедів, обмежили максимальну швидкість та зобов’язали водіїв одягати шолом. Тож усім стало спокійніше. А щодо переваг, то вони очевидні. Електричний самокат займає небагато місця, легко складається, підходить до перевезення у машині та громадському транспорті, коштує відносно недорого, заряджається від звичайної розетки, дозволяє швидко добратися куди завгодно та не потребує особливих навичок водіння. Недарма на вулицях їх стає все більше.

Компанія Acer вже пару років, як долучилася до руху електромобільності. А у цьому році у нашому асортименті з’явилися оновлені моделі, і про деякі з них ми прагнемо розповісти у цьому блозі.

Новий електротранспорт від Acer: самокати, велосипеди та навіть байк з ШІ

Два оновлених варіанти електросамокатів це ES Series 3 Advance (AES023) та ES Series 5 Advance (AES025). Хоча зовнішньо вони схожі на попередні моделі, є приємні зміни всередині, що сильно покращують їх характеристики.

Acer ES Series 3 Advance (AES023)

Acer Electrical Scooter 3 Advance (AES023) це суто міський самокат для пересування рівними вулицями з хорошим покриттям на невеликі відстані. Нову модель можна взнати по приставці «Advance» в кінці назви, що означає «покращена». У порівнянні з попередньою версією ES 3 маємо ту саму дальність поїздки у 25 км, але помітно зросла потужність двигуна (з 250 до 350 Вт), та добряче виросла здатність долати ухил співвідношенням довжини до висоти у межах 20%.

Новий електротранспорт від Acer: самокати, велосипеди та навіть байк з ШІ

А завдяки потужності рушія самокат тепер може тягнути людину вагою до 120 кг. Чотири режими їзди передбачають варіанти обмеження максимальної швидкості у 6, 10, 20 або 25 км/год. Литі колеса діаметром 8,5″ зроблені з поліетилену, з гумовими шинами. Задні колеса тепер окрім рекуперації пропонують і функцію E-ABS, що дозволяє зупинятися ефективніше. Кліренс становить 8,5 см. Захист від вологи відповідає стандарту IPX5 (від струменів води під будь-яким кутом). Літій-іонна батарея місткістю 7,8 А·год потребує для повної зарядки приблизно 180 хвилин підключення до розетки.

Новий електротранспорт від Acer: самокати, велосипеди та навіть байк з ШІ

Всі органи керування зручно розташовані на кермі. Зліва є перемикач показників повороту, ручне гальмо та звуковий сигнал. По центру маємо яскравий кольоровий екран, який показує швидкість, режим їзди, заряд акумулятора та роботу фари. Під дисплеєм є гачок для шолома або рюкзака з речами. На правій ручці знаходяться кнопки увімкнення фар та самого самокату та ручна педаль акселератора. З засобів безпеки є ліхтар головного світла, гальмівний та габаритний задній ліхтар, покажчики поворотів, дзвіночок та відбивачі світла по периметру.

Новий електротранспорт від Acer: самокати, велосипеди та навіть байк з ШІ

Скутер важить 16 кг, виготовлений з алюмінію, та легко складається. Розмір у складеному стані становить 107(Д) x 49 (Ш) x 54 (В) см. А саме приємне у цій моделі, це її поточна вартість, яка складає усього 18 499 грн. Отже, дозволити собі такий транспорт може кожен, кому він потрібен. Придбати електросамокат можна за цим посиланням.

Електросамокат Acer ES Series 5 Advance (AES025)

Acer Electrical Scooter 5 Advance (AES025) це самокат призначений для тих, кому потрібно пересуватися у більшому радіусі, частіше та поганими дорогами. З особливостей, у порівнянні з Electrical Scooter 3 Advance (AES023), — збільшена батарея, а отже і запас ходу (до 60 км), амортизація заднього колеса, а значить комфортніше пересування нерівними поверхнями, збільшена потужність двигуна, що дозволяє долати крутіші підйоми. Також більший діаметр коліс і кліренс (11 см), що сприяє кращій прохідності та співвідношенню витрат заряду до потужності та швидкості пересування.

Новий електротранспорт від Acer: самокати, велосипеди та навіть байк з ШІ

Якщо ж порівнювати з попередньою версією моделі Acer Electrical Scooter 5 — у покращеного варіанту збільшена потужність двигуна (з 350 Вт до 500 Вт). Це дозволило долати значно крутіший нахил (до 22% замість 10%), та підняло максимальну допустиму масу водія до 120 кг. Задні колеса тепер окрім рекуперації також пропонують і функцію ABS, що дозволяє зупинятися швидше. Шини лишилися у тому самому розмірі та матеріалі, але тепер їх не потрібно накачувати повітрям. Трохи менше амортизації, проте вже можна не боятися проколів по дорозі. Органи керування та засоби безпеки такі самі, як і на Electrical Scooter 3 Advance (AES023). Але тепер є підключення по BT, потрібне для синхронізації з фірмовим застосунком на смартфоні. А ще тут доволі широка платформа, що дозволяє тримати дві ноги поряд. Літій-іонна батарея на 16 А·год заряджається до повного за 6 годин.

Новий електротранспорт від Acer: самокати, велосипеди та навіть байк з ШІ

Цей індивідуальний транспортний засіб має трохи більшу вагу в 18,5 кг (все ж таки, батарея вдвічі більша) і також виготовлений з алюмінію. Кермо складається, загальні габарити при цьому дорівнюють 118 (Д) x 49 (Ш) x 55 (В) см.

Новий електротранспорт від Acer: самокати, велосипеди та навіть байк з ШІ

Коштує Acer ES 5 Advance (AES025) трохи дорожче — 25 899 грн. Але це цілком виправдано, зважаючи що він вдвічі потужніший та має вдвічі більшу дальність поїздки порівняно з Acer ES 3 Advance (AES023). Придбати цей електросамокат можна ось тут.

Порівняння електросамокатів Acer ES Series 3 Advance (AES023) та Acer ES Series 5 Advance (AES025)

Щоб відмінності між двома моделями самокатів були більш наочними, ми зробили скорочену порівняльну таблицю їх технічних характеристик.

Модель Acer ES Series 3 Advance (AES023) Acer ES Series 5 Advance (AES025)
Габарити 107 (Д) x 49 (Ш) x 120 (А) см 118 (Д) x 49 (Ш) x 120 (А) см
Вага 16 кг 18,5 кг
Двигун 350 Вт 500 Вт
Батарея 7,8 А·год, літій-іонна 16 А·год, літій-іонна
Час заряджання 3 години 6 годин
Дальність на одному заряді 25 км 60 км
Подолання ухилу 20% 22%
Кліренс 8,5 см 11 см
Підвіска Немає Задня амортизаційна
Розмір коліс 8,5” 10”
Контроль через застосунок Ні Так
Вартість 18 499 грн 25 899 грн

Електровелосипеди Acer

Якщо потрібно пересуватися на ще більші відстані та з більшим комфортом, можливо варто розглянути варіант електричного велосипеда. На цей момент у локальному асортименті Acer є дві такі моделі — класичний на вигляд eUrban bike (GP.EBG11.001) та більш футуристичний Ebii (GP.EBG11.00E).

Електровелосипед Acer eUrban bike (GP.EBG11.001)

Електровелосипед Acer eUrban bike (GP.EBG11.001) має класичну рамну конструкцію з алюмінію та вагу у 21 кг. Він може проїхати від 55 до 80 км (або 110 км у комбінованому режимі) на електротязі зі швидкістю до 25 км/год. Орієнтовна вартість складає 79 999 грн.

Новий електротранспорт від Acer: самокати, велосипеди та навіть байк з ШІ

Електровелосипед Acer Ebii (GP.EBG11.00E)

Електровелосипед Acer Ebii (GP.EBG11.00E) є розумним пристроєм під керуванням штучного інтелекту, що поєднує в собі багато цікавих функцій, на кшталт литих шин, що не бояться проколів, знімного акумулятора, який може працювати як батарея, матричного головного ліхтаря, гідравлічних прихованих гальм, систему блокування коліс проти крадіжки, GPS трекер та навіть радар наближення та попередження про зіткнення. Вага велосипеду складає 23,5 кг, максимальна швидкість — 25 км/год та дальність поїздки на одному заряді до 110 км. Вартість — 218 999 грн.

Новий електротранспорт від Acer: самокати, велосипеди та навіть байк з ШІ

Екологічність, зручність та доступність — ось три основні параметри сучасних самокатів та велосипедів з електричним рушієм. Ці пристрої поступово вийшли зі статусу дорогої іграшки та стали повсякденним, але усе ще захопливим способом дістатись кудись із майже дитячим задоволенням по дорозі. Сподіваємося, що цей короткий огляд особливостей нового електротранспорту від Acer допоможе вам визначитися зі своїм наступним засобом пересування.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: