Дописи 24.11.2023 о 14:11 comment views icon

OPPO A18: огляд новинки в світі мобільних технологій

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png

OPPO Ukraine

OPPO AED Україна з 2019 року надає українцям доступ до прори

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

OPPO A18 – недорогий смартфон з величезним 90 Гц екраном, 8-ядерним 2 ГГц процесором, 4 ГБ оперативної пам’яті з можливістю розширення та цілим рядом інших цікавих особливостей. Наскільки ж вдалою вийшла модель в кінцевому підсумку, на кого орієнтована та чи варта взагалі вашої уваги? Про все це мова піде далі в огляді. 

OPPO A18: огляд новинки в світі мобільних технологій

Комплектація та корпус

У комплект OPPO A18 входить: сам смартфон, адаптер зарядного пристрою, кабель USB/USB Type-C, інструмент для вилучення SIM-карти, короткий посібник користувача, посібник з питань безпеки.

Корпус OPPO A18 складається з пластикових деталей, обмеженої кількості металу і скла. У підсумку, пристрій виходить легким – 180 грамів, майже непомітних для руки, що важливо особливо для користувачів чоловічої статі.

Основні матеріали мають матову текстуру, що робить телефон зручним для тримання у руці. Навіть за розмірами, це пристрій, який можна використовувати однією рукою, хоча це дрібниця, адже великий дисплей — основний акцент цього смартфона.

Дисплей покритий захисним склом виробника та додатково захищений плівкою, яка вже входить до комплекту.

Головна подвійна камера розташована на скляному виступі. Щодо металевих деталей, їх використали як вставки та оздоблення деяких функціональних елементів. Їхня частка мінімальна, тому вага пристрою залишається невеликою для смартфона з таким розміром екрану.

Кольори корпусу

OPPO A18 доступний у двох кольорах корпусу: сяючий чорний та сяючий блакитний. Використання сяйва в дизайні дозволило дизайнерам OPPO чудово передати його ефект. Тильна панель А18 виблискує і переливається, навіть без прямого сонячного світла. Тут немає дешевого пластику, який може робити виріб непривабливим. OPPO не тільки слідкують за тенденціями, але й виходять за їх межі.

OPPO A18: огляд новинки в світі мобільних технологій

OPPO A18 демонструє вміння виробника поєднувати сяйво і колір. Модель виглядає стильно і елегантно. Цей телефон буде цікавим не лише для молоді, але й для старших користувачів.

OPPO A18 зручно лежить в руці. Хоча, як і більшість сучасних смартфонів, його рекомендується користуватися обома руками, це не заважає виконанню основних завдань однією рукою. Такий підхід має свій шарм і привабливість.

Ключові технічні характеристики OPPO A18:

  • Габарити – 163.74х75х8.16 мм;
  • Вага – 188 г;
  • Вбудована пам’ять – 128ГБ, LPDDR4x @ 1800МГц, 2×16-bit + microSD+USB OTG;
  • Дисплей – 6.56 дюйма, 89.80%, роздільна здатність – HD+ (1612×720), частота оновлення – 90/60Гц, частота дискретизації натиску – 90 Гц, колірна гамма – яскравий режим: 100% DCI-P3, м’який режим: 100% sRGB, глибина кольору – 16,7 мільйонів кольорів, яскравість – максимальна при прямому сонячному світлі – 720 ніт, LCD;
  • Процесор – MediaTek Helio G85, 8 ядер до 2 ГГц + Mali G52 MC2 @1000МНГц + 4 ГБ ОЗУ (можливість розширення);
  • Камери: основна – 8Мп+2Мп, фронтальна – 5Мп;
  • Акумулятор – 5000 мА/год.

OPPO A18: огляд новинки в світі мобільних технологій

Дисплей

У моделі OPPO A18 екран займає 89,8% передньої частини. Діагональ екрану – 6,56 дюйма. Використана якісна IPS-матриця, що забезпечує гарні кути огляду.

  • Частота дискретизації натиску – 90 Гц.
  • Щодо колірної гамми: у яскравому режимі – 100% DCI-P3, у м’якому – 100% sRGB.
  • Кількість відтінків – 16,7 мільйонів.
  • Проблем з зернистістю немає. Еталонний показник, коли зерна на екрані не помітні, – 300 dpi. У випадку з OPPO A18 ми маємо 320 dpi, тому в цьому випадку все в порядку.

Чутливість теж на висоті – реакція відбувається навіть на легкий дотик. Підтримується 10-пальцевий multitouch.

Кути огляду хороші з будь-якого боку. Навіть на максимальному нахилі не помітно переливів у білий або блакитний.

Щодо налаштувань: серед цікавих можливостей — вибір режиму кольорів, налаштування шрифту та його розміру, частоти екрана та інших опцій.

Звук

OPPO A18 отримав два окремі динаміки: внутрішній, розташований класично зверху над екраном, та динамік внизу на нижньому ребрі. Якість звуку дуже хороша.

Технологія Real Sound, яка дозволяє налаштовувати стиль звуку відтворення залежно від контенту. Також цікавими є пункти “Тактильний відгук і сигнали” та “Персональний моніторинг”.

Вбудована пам’ять

OPPO A18 доступний лише з пам’яттю 128 ГБ. Розширення можливе за допомогою зовнішніх накопичувачів — карт microSD та/або USB-флешки. Максимальний об’єм — до 1 ТБ.

Операційна система

OPPO A18 працює на ColorOS 13.1. Серед основних функцій — глибокий оптимізатор смартфона, розширені можливості Google Lens, п’ятирівневий контроль доступу та інші опції.

OPPO A18: огляд новинки в світі мобільних технологій

В основі OPPO A18 – 8-ядерний процесор MediaTek Helio G85 до 2 ГГц. Також використовується графіка Mali G52 MC2 з тактовою частотою 1 ГГц та 4 ГБ оперативної пам’яті. Для останньої передбачена можливість розширення до 8 ГБ.

Камера

Основна камера OPPO A18 – подвійна. Вона складається з 8-мегапіксельного модуля з кутом огляду 78° та лінзою 4Р, а також модуля 2 мегапікселі з кутом огляду 89,1° та лінзою 3Р.

OPPO A18 – це досить вдалий смартфон, спрямований на широке коло користувачів, яким необхідний збалансований пристрій для щоденної роботи. З його адекватною цінністю, продуктивністю, непоганою автономністю, відмінними можливостями звуку та величезним екраном, цей телефон може стати невід’ємною частиною будь-якого повсякденного життя.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: