Новини Технології 29.01.2024 о 16:03 comment views icon

53 тис. чипів на понад $12 млн: митники Південної Кореї виявили рекордну контрабанду з США до Китаю

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Вартість партії з 53 000 чипів перевищує $12 млн — найбільша за вартістю розкрита контрабандна операція на цю мить.

Заборонені американські чипи відправляли до Китаю через південнокорейську компанію, аж доки контрабандну не виявило місцеве митне управління. Операція була настільки масовою, що за нею стояла не окрема особа, а ціле підприємство, відоме у звіті як «Компанія А».

Прокуратура вже висунула керівникам звинувачення у злочині, який, ймовірно, вчинявся протягом трьох років: з серпня 2020 по серпень 2023-го. «Компанія А» легально купувала чипи, вироблені в США — однак більше, ніж потребувала — і доставляла літаками з Південної Кореї до Китаю під час 144 окремих польотів, просто не задекларувавши їх на митниці.

Операція включала чипи, створені для перетворення аналогових сигналів у цифрові, і оскільки вони, імовірно, можуть використовуватися для зброї масового знищення — з 2020 року на них діють обмеження на експорт та імпорт.

На сьогодні, контрабандна операція є найбільшою з усіх розкритих за вартістю та, ймовірно, за кількістю. Попередній рекордсмен — спроба незаконного перевезення з Гонконгу до Китаю процесорів, твердотілих накопичувачів та іншої електроніки на $4 мільйони.

Водночас нинішня операція відрізняється тим, що усі товари були успішно перевезені, а злочин розкрили лише через кілька місяців після цього. Хоча генеральний директор і керівники «Компанії А», ймовірно, зіткнуться з серйозними наслідками, чипи таки зможуть використати для досі невідомих цілей — можливо, і для виробництва зброї масового знищення, як побоюється уряд США.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Раніше повідомлялось, що на тлі санкцій Китай спрямує $40 млрд на виробництво чипів, а Huawei вже будує тіньову виробничу мережу по всій країні.

Джерело: tomshardware

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: