Новини Технології 13.10.2023 о 12:20 comment views icon

Adobe створила сукню з інтерактивним покриттям, яке змінює візерунки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Сукня Adobe демонструє технологію гнучкого «‎текстильного дисплея», який дозволяє власникам одягу відображати різні візерунки та зображення на своєму тілі.

Проєкт під назвою Primrose представили на заході Adobe Max разом із ще десятком нових творчих способів використання генеративного ШІ та технологій 3D.

Інтерактивна сукня (цілком реальна, а не створена у Photoshop) демонструє потенційне використання «гнучких текстильних дисплеїв» — технології, що дозволяє виводити на одяг різні візерунки, кольори чи зображення.

Adobe створила сукню з інтерактивним покриттям, що змінює колір та візерунки

З технічної точки зору, Adobe використовувала цю технологію раніше, але ми бачили її застосування лише до плоского полотна та маленької сумочки. Як сукні, гнучкі дисплеї виглядають не дуже практично, але достатньо вражаюче.

Подібні ідеї використала BMW у i Vision Dee — концепті автомобіля-хамелеона з покриттям e-ink, яке змінює колір кузова (і окремих елементів) у діапазоні 32 відтінків.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Ще один новий проєкт Adobe з дивною назвою Dub Dub Dub пропонує нині актуальну функцію ШІ-дубляжу, яка дозволить автоматично перекладати голосовий запис або аудіодоріжку відео на інші мови, зберігаючи оригінальний голос оратора, а функція Poseable допоможе удосконалити 3D-моделі за допомогою генеративного ШІ.

Загалом на презентації Adobe анонсувала цілих три нові ШІ-моделі Firefly для Photoshop, Illustrator і Express, а також запропонувала спецмаркування для «штучного» контенту.

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: