Новини WTF 10.11.2023 о 14:30 comment views icon

Альтман потролив Маска у Twitter — назвав ШІ-чатбот Grok «‎бумером із крінжовим гумором». Ілон заговорив про коміка «з палицею в дупі»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

П’ятничне, мільярдерно-крінжове.

Днями Ілон Маск оголосив про новий проєкт компанії xAI — чатбот зі штучним інтелектом Grok, який схожий на ChatGPT, але вирізняється грубим гумором і тим, що навчався на публікаціях з Twitter.

У четвер творець ChatGPT Сем Альтман зреагував на запуск, потроливши Маска у його власній соцмережі. CEO OpenAI опублікував скриншот із листуванням з останньою версією GPT, яка дозволяє створювати персоналізовані версії чатботів.

Альтман наказав ChatGPT Builder бути «‎чатботом, який відповідає на запитання із крінжовим гумором бумера, у незграбний спосіб, який викликає шок і сміх», на що той відповів:

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

«‎Чудово, чатбот налаштовано! Його назва Grok. Як вам ім’я? Чи ви б віддали перевагу чомусь іншому?».

Маск, який звик, що звання найбільшого жартівника Twitter, завжди залишалось за ним, майже одразу відповів, що «‎жарти GPT-4 так само смішні, як люк на підводному кораблі», а сам чатбот схожий «‎на коміка з палицею у дупі».

«Гумор явно заборонений в OpenAI, як і багато інших тем, які він цензурує. Ось чому він не міг би розповісти жарт, якби не мав чортову інструкцію з експлуатації. Це як комік із палицею так далеко в дупі, що він відчуває смак кори!‎».

Маск і Альтман починали роботу над штучним інтелектом разом, але Ілон залишив OpenAI у 2018 році. Офіційно — через конфлікт інтересів в Tesla, а за чутками — через те, що йому відмовили у посаді гендиректора OpenAI (що з огляду на те, як Маск полюбляє призначати себе на керівні ролі, не дивує).

Після запуску ChatGPT Маск неодноразово критикував OpenAI, яка відійшла від суто некомерційної організації та стала партнером Microsoft, та закликав призупинити розробку ШІ-технологій на пів року у спільному з іншими підприємцями листі. Водночас мільярдер тишком-нишком у цей час створив власну ШІ-компанію і, як виявилось днями, власний чатбот.

Альтман здебільшого не реагував на випади Маска, але нинішнім дописом показав, що може і сам доволі оригінально потролити опонентів, паралельно прорекламувавши власний продукт.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: