Новини Технології 18.04.2023 о 10:16 comment views icon

X.AI від Маска  — мільярдер заснував окрему ШІ-компанію та збирається створити «правдивий» чатбот TruthGPT 

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Ілон Маск в інтерв’ю Fox News розповів, що займається створенням TruthGPT — чатбота зі штучним інтелектом, який «шукатиме правду». Мільярдер зазначив, що його творіння стане гідною альтернативою продуктам від OpenAI та Google і допоможе «уникнути знищення людства».

«Я збираюся започаткувати щось, що я називаю TruthGPT або штучний інтелект, який шукає правду, який намагатиметься зрозуміти природу Всесвіту. Думаю, що це може бути найкращим шляхом до безпеки в тому сенсі, що такий штучний інтелект навряд чи знищить людей», — сказав Маск.

У лютому підприємець написав у Twitter «нам потрібен TruthGPT», а також звернув увагу на ризики великомасштабних моделей штучного інтелекту, подібних до тих, що створює Open AI. У березні Маск разом із кількома іншими дослідниками ШІ підписав відкритого листа, в якому закликав компанії призупинити «масштабні експерименти штучного інтелекту» на 6 місяців.

Мільярдер у минулому був співзасновником OpenAI — однак після того, як йому відмовили у пропозиції очолити компанію, покинув її та залишив майже без фінансування. Нині він не втрачає моменту розкритикувати стартап та її головного інвестора Microsoft, зазначаючи, що через бажання прибутку вони можуть потенційно втручатися в етику моделей ШІ.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Днями стало відомо, що Маск тишком-нишком заснував власну ШІ-компанію під назвою X.AI. Згідно з державною заявою минулого місяця, яку переглянули деякі ЗМІ, фірма зареєстрована в Неваді, і в ній згадується сам Ілон як одноосібний директор, а також Джаред Бірчалл — директор офісів його родини, як секретар. Відомо, що Маск тяжіє до літери «X» і нещодавно приєднав Twitter Inc.(фактично Twitter, як компанія тепер не існує) до нового підприємства X Corp.

Раніше стало відомо, що мільярдер купив тисячі графічних процесорів та найняв дослідників з DeepMind для невідомого проєкту штучного інтелекту Twitter. Поки незрозуміло, чи пов’язані ці дві ініціативи.

В інтерв’ю Маск також зазначив, що Twitter наразі працює над функцією, яка дозволить користувачам за бажанням шифрувати свої прямі повідомлення, і що вона, ймовірно, з’явиться «не пізніше наступного місяця». Чутки про запуск зашифрованого обміну повідомленнями в соцмережі ходять вже давно, а сам мільярдер великий прихильник застосунку Signal.

«Якщо ви ведете розмову, яку вважаєте конфіденційною, то можете просто ввімкнути шифрування, і тоді ніхто в Twitter не побачить, про що ви говорите», — пояснив Маск.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: