Новини Технології 06.05.2022 о 11:44 comment views icon

Американські ЗМІ: розвідка США допомогла Україні потопити ракетний крейсер «Москва»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

NBC News повідомляє, що українським військовим вдалося знищити російський ракетний крейсер завдяки даним, якими поділилася розвідка США. Про це розповіли представники військового відомства США.

Ракетний крейсер “Москва” був флагманом Чорноморського флоту росії. Він затонув 14 квітня після влучення двох ракет «Нептун». Міністерство оборони рф заявило, що корабель затонув після пожежі. У США заявили, що були значні втрати екіпажу із 510 осіб, але вони не знають точної кількості.

Атака на «Москву» відбулася після запиту українськими військовими інформації про корабель, що курсує у Чорному морі на південь від Одеси. У США ідентифікували його та допомогли знайти його місцеперебування.

У Пентагоні не знали, що по «Москві» хочуть завдати удару і не брали участі у прийнятті рішення про атаку. У військовому відомстві додали, що ці розвідки передаються Україні для захисту від атак кораблів росії.

Водночас в уряді США висловили занепокоєння, що обмін розвідданими з Україною може роздратувати путіна, спровокувавши непередбачувану реакцію.

Затоплення «Москви» було за повідомленням The New York Times, що дані США допомагали Україні знищувати російських генералів. Офіційні особи не заперечували це, але спростували, що надавали інформацію для вбивства воєначальників рф.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

«Ми не надаємо розвіддані про місцеперебування високопоставлених воєначальників на полі бою»

Прессекретар Пентагону Джон Кірбі

Політика США забороняє обмін розвідданими для знищення цивільних та військових лідерів росії, повідомили американські чиновники виданню.

«Москва» вважалася найбільш боєздатним кораблем росії, а його гармати і ракетні комплекси повинні були захистити його атак. Підтверджену інформацію про його знищення розцінили як приниження для російських військових.

У перші дні повномасштабної війни саме «Москва» стала частиною культового інциденту, коли російські офіцери наказали українським прикордонникам на острові Зміїний здатися.

«російський військовий корабель, іди нах*й», — відповів один із прикордонників. Пізніше було взято в полон і звільнено в результаті обміну.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

На честь цієї події Укрпошта випустила марку, тираж якої було розкуплено практично одразу.

Поштові марки «Русскій воєнний корабль, іді …!» та конверти зі спецпогашенням із підписами автора легендарної фрази продали на аукціоні за 5 млн грн. — у 200 разів дорожче за стартову ціну

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: