Новини Новини 16.11.2022 о 20:05 comment views icon

Apple планує використовувати чипи американського виробництва з 2024 року — Bloomberg

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Apple за кілька років почне використовувати американські чипи, а згодом постачатиме мікросхеми й з Європи. Генеральний директор компанії Тім Кук повідомив, що Apple “прийняла рішення викупити завод з виробництва чипів в Аризоні” під час зустрічі з колективом у Німеччині.

Як зазначає Марк Гурман із Bloomberg, це зменшило б залежність Apple від заводів в Азії, зокрема на Тайвані, де виробляється 60% світових чипів. 

“Незалежно від того, що ви можете відчувати й думати, 60% виходу з будь-якого місця, ймовірно, не є стратегічною позицією”, — каже Кук.

Кук, швидше за все, має на увазі завод Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) в Аризоні, який нині перебуває на стадії будівництва. TSMC є ексклюзивним партнером Apple з виробництва чипів, хоча також має серед клієнтів NVIDIA, MediaTek, AMD і ARM. 

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Очікується, що завод в Аризоні запрацює у 2024 році та випускатиме 20 000 мікросхем щомісяця, використовуючи 5-нанометровий процес.

Згідно з попередніми повідомленнями, Apple планує застосувати новий 3-нанометровий процес виробництва мікросхем TSMC для майбутніх пристроїв. Financial Times повідомляє, що мобільний процесор A17, який Apple зараз розробляє для своєї лінійки iPhone 2023 року, буде масово вироблятися за новою технологією. 

Тож поки незрозуміло, чи збирається Apple використовувати завод в Аризоні лише для старих і менш складних мікросхем, чи можливо TSMC планує оновити завод. TSMC нині розмірковує про будівництво ще одного підприємства поряд із вказаним заводом вартістю 12 мільярдів доларів в Аризоні, але Bloomberg повідомляє, що остаточне рішення ще не прийнято. 

Корпорація Intel також будує заводи в Аризоні, які відкриються вже 2024 року. Виробник чипів був основним постачальником Apple протягом багатьох років, але навряд чи зможе повернути цей бізнес. Apple раніше замінила процесори Intel у комп’ютерах Mac та інших продуктах на власні компоненти.

Протягом останнього року TSMC розширювала свою діяльність, намагаючись задовольнити потреби клієнтів у країнах, які заохочують виробництво напівпровідників усередині країни. Президент Джо Байден, наприклад, нещодавно підписав закон CHIPS and Science Act, згідно з яким уряд США пропонує 52 мільярди доларів фінансування для компаній, що створюють напівпровідники в країні.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Також повідомляється, що Apple планує закуповувати процесори і європейського виробництва. 

Раніше стало відомо, що TSMC веде переговори з урядом Німеччини щодо відкриття заводів у країні. Європа, як і США, також прагне спонукати виробників напівпровідників відкривати заводи в регіоні, і у квітні запровадила Закон ЄС про мікросхеми, для “підвищення конкурентоспроможності та стійкості у напівпровідникових технологіях”.

“Я впевнений, що ми також будемо купувати процесори з Європи, коли ці плани стануть більш очевидними”, — сказав Тім Кук.

Джерело: Bloomberg, Engadget

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: