Новини Крипто 15.06.2022 о 19:30 comment views icon

Білл Гейтс: NFT на 100% засновані на теорії більшого дурня

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Мільярдер Білл Гейтс розкритикував NFT, заявивши, що вони «на 100% засновані на теорії більшого дурня». Це фінансова концепція, згідно з якою навіть активи із завищеною ціною можуть приносити прибуток, якщо знайти дурнішу людину, якій можна їх продати.

Виступаючи на заході, присвяченому зміні клімату, Гейтс сказав, що вважає за краще інвестувати в активи з відчутною віддачею, такі як ферми або фабрики, «або компанії, які виробляють продукти». При цьому він не має жодних вкладень у криптовалюти чи NFT.

«Я не беру участі в цьому. У мене немає великих чи малих позицій у жодній із цих речей», — сказав Гейтс.

Він додав, що з підозрою ставиться до активів, призначених для «уникнення оподаткування чи будь-яких державних правил».

«Очевидно, що дорогі цифрові зображення мавп значно покращать світ», — пожартував Гейтс, маючи на увазі флагманський проєкт NFT — Bored Ape Yacht Club.

Це не перший критичний вислів Гейста на адресу NFT. В інтерв’ю від лютого 2021 року він висловлював побоювання через інвесторів, які купують біткойн, особливо з огляду на нестійкість вартості криптовалюти, яка могла бути підірвана на підставі твіту від одного відомого інвестора, такого як Ілон Маск.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Попередження Гейтса про волатильність криптовалюти виявилися точними. Коли він давав інтерв’ю у 2021 році, біткойн зростав у ціні та досяг позначки $63 тис. у квітні того ж року. Потім він різко впав, перш ніж знову піднятися до історичного максимуму більш ніж у $64 тис. у листопаді минулого року. Після цього ціна Bitcoin знову опустилася і зараз становить трохи понад $20 тис. Аналогічно впали ціни NFT. Вартість деяких найбільших проєктів, таких як згаданий Bored Ape Yacht Club, знизилася більш ніж удвічі. У той самий час обсяг торгів збільшився, оскільки покупці прагнуть скуповувати цифрові активи за низькими цінами.

Аукціон з перепродажу NFT першого твіту Джека Дорсі закінчився невдало: максимальна ставка склала $280 замість бажаних $48,2 млн

WSJ: «ринок NFT лопається наче мильна бульбашка». Колекціонери з цим не згодні

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: