Новини Кіно 15.08.2023 о 17:44 comment views icon

Disney закриває студію Lucasfilm в Сінгапурі – після 20 років роботи

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

В студії візуальних ефектів і анімації працювали понад 300 людей.

Walt Disney Co. згортає діяльність студії Lucasfilm у Сінгапурі після майже 20-річної роботи, вкотре сигналізуючи про важку економічну ситуацію в компанії.

«Глобальна медіаіндустрія стикається з руйнуванням через швидкий технологічний прогрес, а студії намагаються впоратися з проблемами, пов’язаними з талантом і прибутковістю», — йдеться у спільній заяві Ради економічного розвитку Сінгапуру та Управління розвитку медіакомпанії Infocomm у вівторок.

Придбання Pixar, Marvel та Lucasfilm із «Зоряними війнами» колись зробило Disney найпотужнішою розважальною компанією у світі, однак нині Боб Айгер, який повернувся на посаду гендиректора у листопаді, вимушений скорочувати витрати компанії шляхом закриттів та звільнень, тим самим підсилюючи плітки про можливий продаж Apple.

Disney закриває студію Lucasfilm в Сінгапурі – після 20 років роботи
Будівля Lucasfilm в Сінгапурі. Фото: Bloomberg

Lucasfilm була заснована Джорджем Лукасом у 1971 році, та відома у першу чергу франшизою «‎Зоряні війни», а надалі – постановкою гучних голлівудських фільмів, такі як «‎Залізна людина» чи «‎Месники». У підпорядкуванні студії кілька підрозділів – той, що був розташований у Сінгапурі, заснували у 2004 році. Він займався розробкою анімаційних фільмів та візуальними ефектами, й працював зокрема над мультсеріалом «Зоряні війни: Війни клонів».

Disney тим часом, окрім звільнень та закриттів, скасовує бюджети та переносить дати виходу фільмів. Студія відклала вихід «Бідолах» Йоргоса Лантімоса з 8 вересня на 8 грудня та розглядає нові графіки для анімаційного фільму «Бажання», комедії Тайки Вайтіті «‎Наступний гол – переможний» та «‎Журналу мрії» з Джонатом Мейнджорсом. У червні Disney також оновила графіки для фільмів 2024 і 2025 років – зокрема для третього «‎Аватару» та «‎Зоряних війн» з Дейзі Рідлі, а у липні скоротила плани та бюджет на виробництво контенту за франшизами Marvel та «‎Зоряні війни».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: