Новини Софт 23.10.2023 о 08:00 comment views icon

Дивитися безплатний YouTube без реклами та спливного вікна дозволить зміна user-agent – Windows Phone «мститься» Google через роки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Користувачі безоплатного доступу YouTube раніше могли прибрати рекламу за допомогою того чи іншого розширення браузера. Зараз цьому заважає спливне вікно, яке попереджає, що ед-блокери не дозволені на YouTube та пропонує спробувати Premium. Схоже, знайшлося просте рішення, як запобігти його появі.

Один з користувачів X Twitter запропонував варіант user-agent, яки призводить до зникнення набридлого нагадування. Заміна значення на Windows Phone дозволяє повністю його позбутися. User-agent – параметр HTTP, який дозволяє серверу зчитувати тип пристрою користувача, версію браузера та операційну систему. Google поки не закрив цю лазівку, але це може статися.

Щоб здійснити заміну user-agent, можна скористатися спеціальними плагінами, які є у магазині розширень Chrome, відповідне розширення легко знайти пошуком. Щоправда, точно не відомо, які результати дасть заміна параметра на інших сайтах.

Іронія долі втому, що до існування такого способу обійти рекламу та фактичної втрати коштів від неї причетний сам Google. Свого часу компанія офіційно відмовилася підтримувати платформу Windows Phone і, відповідно, пристосовувати власні сервіси до неї. Більш того, Google активно саботував спроби доступу до них. Застосунок Windows Phone для YouTube був заблокований. Таким чином, зараз стався невеличкий реванш операційної системи, якої давно не існує.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Також користувачі повідомляють, що з YouTube та спливним вікном все ще працює розширення uBlock Origin. Однак цей застосунок формально порушує заборону сервісу на блокувальники реклами.

YouTube посилює боротьбу з блокувальниками реклами — таймером зворотного відліку

Джерело: Windows Central


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: