Новини Ігри 28.03.2024 о 08:19 comment views icon

Embracer продасть Gearbox за $460 млн — розробників Borderlands купить Take-Two (власник Rockstar і 2K)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Embracer продасть Gearbox за $460 млн — розробників Borderlands купить Take-Two (власник Rockstar і 2K)

Embracer продовжує розпродавати активи — тільки що шведський ігровий холдинг підтвердив продаж студії The Gearbox Entertainment компанії Take-Two Interactive. Сума — $460 млн. І вся вона буде виплачена нещодавно випущеними акціями Take-Two.

Embracer продасть Gearbox. Покупець — Take-Two

Раптом забули, хто така Take-Two — це власниця Rockstar (серії Grand Theft Auto, Read Dead, Bully) та 2K (NBA, Mafia, Bioshock). Угоду щодо продажу Gearbox повідомляло Kotaku наприкінці лютого. Саме Take-Two вважалася найімовірнішим покупцем Gearbox, оскільки компанії давно співпрацювали — перша є видавцем Borderlands.

Embracer продасть Gearbox за $460 млн — розробників Borderlands купить Take-Two (власник Rockstar і 2K)

Embracer купив Gearbox у 2021 році — номінально за $1,3 млрд, але шведський холдинг фактично заплатив $363 млн, а решту суми прив’язали до виконання різних цілей протягом шести років після угоди.

Які студії та ігри отримає Take-Two

За умовами угоди, Take-Two отримає Gearbox Software, Gearbox Montreal та Gearbox Studio Quebec. Щодо ігор, власнику Rockstar перейдуть права на франшизи Borderlands і Tiny Tina’s Wonderlands, а також Risk of Rain, Brothers in Arms, Duke Nukem і Homeworld.

Також стало відомо, що Gearbox зараз працює над 6 проєктами, 5 з них — продовження існуючих франшиз (Borderlands 4, Homeworld та Tiny Tina’s Wonderlands 2) + одна цілковито нова IP.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Які студії та ігри лишаються в Embracer

Embracer збереже видавництво Gearbox San Francisco, яке буде перейменовано до закриття угоди (1-й квартал 24/25 фінансового року, що закінчується у червні 2024 року). Окрім єдиної студії Gearbox, Embracer збереже Cryptic Studios разом з Neverwinter Online та Star Trek Online, Lost Boys Interactive та Captured Dimensions. Також лишаються права на видання Remnant, Hyper Light Breaker, а також інші неанонсовані проєкти.

Нагадаємо, Embracer, яка не так давно активно скуповувала розробників відеоігор, наразі перебуває у скрутному фінансовому становищі й активно реструктуризується — закриває студії, масово звільняє людей та скасовує ігри. Раніше Embracer підтвердила продаж частини американсько-російської Saber Interactive за $247 млн — разом з українськими студіями 4А Games (творці Metro) та Fractured Byte.

Українські студії 4А Games (творці Metro) та Fractured Byte передадуть росіянам. Embracer підтвердила продаж Saber Interactive за $247 млн


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: