Новини Новини 09.04.2022 о 17:09 comment views icon

Федоров: завдяки розпізнаванню облич та ШІ вже знайдено багато вбивць, які тероризували цивільних на Київщині

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

З початку повномасштабної війни з росією Україна активно використовує сучасні технології розпізнавання обличчя та штучного інтелекту для ідентифікації російських нападників. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів у нещодавньому інтерв’ю, що завдяки цим технологіям вже вдалося ідентифікувати багато вбивць, які тероризували цивільних людей у Бучі та Ірпені.

«‎Насправді вже знайдено багато вбивць, які тероризували цивільних людей у Бучі та Ірпені. За короткий час ми встановимо всю інформацію про цих людей: їхні профілі в соцмережах, де й з ким вони служать і живуть. На сьогодні технології дають змогу знайти кожного, хто хоча б один раз потрапив в об’єктив. А враховуючи те, як вони люблять викладати фото в інтернеті та кількість камер у містах і домівках, то це питання дуже швидко вирішимо»,

Михайло Федоров

Міністр цифрової трансформації України

Михайло Федоров підтвердив, що наразі є кілька рішень, які використовуються профільними українськими структурами для розпізнавання облич та ідентифікації військових рф. Він не конкретизував, які саме. Проте раніше Міністерство оборони України згадувало рішення нью-йоркського постачальника розпізнавання облич Clearview AI.

Відео

***

31 березня українські військові звільнили від російських загарбників Бучу та інші населені пункти Київської області, після чого з’явилися численні свідчення злочинів військових рф —  жахливі відео та фотографії понівечених тіл українців, які лежали просто на вулицях. Цей акт геноциду українського народу увійшов у новітню історію під назвою «Бучанська різанина». На сьогодні місті виявлені тіла 360 вбитих цивільних мешканців, серед яких щонайменше 10 дітей. Є декілька об’єктивних документальних доказів (зокрема, супутникові знімки Maxar), що тіла вбитих мирних мешканців Бучі з’явилися, коли місто було під окупацією російських військ. Водночас перехоплені німецькою розвідкою радіоповідомлення військових рф про масові вбивства у Бучі чітко засвідчують, що вбивства не були випадковими — як тоді писало Der Spiegel, це частина звичайного способу дій російських військових чи навіть частина стратегії залякування цивільного населення та придушення опору.

Створено онлайн-карту з адресами військових рф, які вбивали та мародерили у Бучі

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: