Новини Технології 28.03.2023 о 11:01 comment views icon

Daddy cool. Фото Папи Франциска в стильному пуховику Balenciaga, яке згенерувала Midjourney, стало одним з найкращих нейромемів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Daddy cool. Фото Папи Франциска в стильному пуховику Balenciaga, яке згенерувала Midjourney, стало одним з найкращих нейромемів

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Кілька зображень Папи Римського в об’ємній білій куртці «завірусились» в мережі – вони виявились фейком, але довели, як все-таки складно відрізнити роботи штучного інтелекту від реальних знімків.

Зображення, створені генеративними нейромережами, і раніше ставали вірусними, але ще ніколи не привертали стільки уваги. На вихідних фото Папи Франциска спочатку поширилось соцмережами як мем, а згодом як ілюстрація до повідомлення про фейк. 

У неділю американська модель та телеведуча Кріссі Тейген написала про зображення у Twitter — надійний показник того, що інтернет-жарт став мейнстримом. 

«Я думала, що пуховик справжній. Я жодним чином не переживу майбутнє технологій», – написала Тейген.

Початково зображення опублікували на сабредіті Midjourney разом із трьома альтернативами (Midjourney зазвичай генерує чотири зображення у відповідь на кожну підказку). Крім того, якщо придивитися до деталей – також можна знайти деякі ознаки «присутності» ШІ на фото. Рука не досить чітко промальована (хоча це звична проблема для генеративних нейромереж), на розп’ятті відсутні правильні прямі кути, а край лінзи окулярів переходить на тінь. 

Daddy cool. Фото Папи Франциска в стильному пуховику виявилось фейком, згенерованим Midjourney

Але усе це можна побачити, якщо пильно придивлятись до зображення. Загалом воно виглядає цілком реальним, і в цьому неабияку роль зіграв сам об’єкт підробки. 

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

«Моя теорія щодо того, чому це вводить в оману багатьох (включаючи й мене спочатку) полягає в тому, що Папа Римський естетично існує в тій самій дивовижній площині, що й більшість мистецтв ШІ», — написав журналіст Раян Бродерік.

Якщо бути точнішим: Папа відомий тим, що носить стильний одяг, і через це його зображення часто стають вірусними. Прогнозист тенденцій Айша Сіддікі каже, що асоціація між Єпископом Риму та італійською модою настільки сильна, що Ватикан був змушений спростувати чутки про те, що Папа Бенедикт носив дизайнерські червоні лофери.

«Папа носить не Prada, а символ кольору крові Христа», — таку фразу опублікували у відповідь на заяви ЗМІ. 

До того ж Папа Франциск — знаменитість, а в тренувальних даних Midjourney є багато фото відомих людей, і це також вплинуло на реалістичність результату. 

Стильний Папа — не єдина вірусна робота ШІ-технологій синтезу зображень. Раніше мережею ширились фото Ілона Маска, який тримає за руку Александрію Окасіо-Кортес, жінку-конгресмена, яка неодноразово критикувала мільярдера; президента Франції Еммануеля Макрона, який біжить крізь хмари сльозогінного газу; чи арешту експрезидента США Дональда Трампа.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Є у цьому й заслуга оновлення V5, яке тиждень тому анонсувала Midjourney. З того моменту згенеровані нейромережею зображення стали ще більше реалістичними — це стосується текстур шкіри та рис обличчя, відблисків, тіней та майже ідеальних очей. Midjourney зазначає, що нова версія відповідає «набагато ширшим стилістичним діапазонам», ніж попередня, а також більш чутлива до підказок та пропонує 2-кратне збільшення роздільної здатності зображення.

«Моторошно та надто добре». Нейромережа Midjourney після оновлення V5 генерує ще реалістичніші зображення, і нарешті — з 5 пальцями на руках

Джерело: The Verge

 

 

 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: