Новини IT-бізнес 26.09.2023 о 08:42 comment views icon

Getty Images надає користувачам доступ до генеративного ШІ з авторським правом та сплачуватиме творцям за навчання моделі на їхніх роботах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Getty Images надає користувачам доступ до генеративного ШІ з авторським правом та сплачуватиме творцям за навчання моделі на їхніх роботах

Getty Images надає користувачам доступ до власного інструменту створення зображень за допомогою штучного інтелекту. Американський фотобанк, в архівах якого зберігається понад 135 млн зображень, захищених авторським правом, запустив інструмент штучного інтелекту, який може створювати зображення на основі підказок користувача. Сервіс встановив тариф оплати для авторів, чиї зображення були використані для навчання ШІ.

Getty Images

Компанія взяла на себе зобов’язання захистити понад 800 000 користувачів за допомогою необмеженої компенсації, пов’язаної з продуктом – агентство візьме на себе повну юридичну та фінансову відповідальність від імені своїх бізнес-клієнтів за будь-які потенційні суперечки щодо авторських прав. Getty також платитиме художникам, які допомагали навчати його систему штучного інтелекту на постійній основі, заявив виконавчий директор Крейг Пітерс.

Продукт Getty Images, розроблений у партнерстві з компанією NVIDIA, був навчений на великій бібліотеці зображень сервісу. Увесь контент, створений за допомогою штучного інтелекту, належатиме замовнику, а не додаватиметься до наявних бібліотек контенту Getty для ліцензування іншими, оскільки компанія хоче уникнути змішування автентичних і створених ШІ зображень у своїх базах.

Пітерс каже, що створення продуктів із захистом інтелектуальної власності та справедливою компенсацією митцям – це шлях вперед для галузі. Він додав, що в багатьох випадках навчання на високоякісних даних з баз Adobe або Getty давало кращі результати, ніж нерозбірливе сканування Інтернету.

Firefly — всім і кожному. Adobe відкрила комерційний доступ до генеративного штучного інтелекту

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Джерело: Financial Times


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: