Новини Новини 02.11.2022 о 16:33 comment views icon

Google додав Lens у рядок пошуку на головній сторінці – це спростить доступ до інструменту розпізнавання об’єктів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Google вже давно інтегрує технологію розпізнавання зображень Lens у деякі свої продукти, включно з Google Photos та Chrome, але тепер функція вийшла на перший план. Компанія додала кнопку Lens прямо на домашню сторінку,  рядок пошуку. За словами Раджана Пателя, віцепрезидент Google, котрий відповідає за пошук та Lens, це дуже важливо – головна сторінка Google змінюється нечасто.

При натисканні на кнопку Lens (маленька камера у кольорах Google) пропонується завантажити зображення або вставити URL-адресу. Після цього ви потрапите на знайому користувачам Lens сторінку.

Google Lens

Google вже давно дозволяє шукати схожі фотографії, але Lens виходить далеко за рамки: сервіс надає інформацію про те, що зображено на фотографії. Якщо ви відскануєте фотографію товару, відкриється пошук покупок, а якщо завантажити фотографію рослини або тварини, Google розповість, що це таке, надавши додаткові зображення та довідкові матеріали.

Google Lens

Завантажене зображення з текстом можна перекласти, а текст – скопіювати. А якщо відсканувати QR-код, його буде розшифровано. Google також пропонує посилання на зворотний пошук зображення, дозволяючи дізнатися його походження.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Google Lens

Жодна з цих функцій не стане сюрпризом для тих, хто використовував Lens на Android та iOS. Деякі з них навіть інтегровані в настільні операційні системи, такі як macOS. Але для тих, хто використовує системи без цих функцій, доступна версія Lens може стати більш зручною для роботи із зображеннями.

«Ctrl+F для окружающего мира». Google анонсировал функцию Lens с поиском изображений по фразам и ближайшему местоположению

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: