Новини IT-бізнес 19.04.2024 о 09:29 comment views icon

Google об’єднує команди Android та Chrome з підрозділом апаратного забезпечення — все заради ШІ

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Об’єднана команда займатиметься впровадженням штучного інтелекту у смартфони та загалом все, що працює під керуванням Android.

Очолить підрозділ Рік Остерло, який раніше контролював зусилля Google з апаратного забезпечення, а давній керівник Android, Chrome і ChromeOS Хіроші Локхаймер візьметься за «інші нові проєкти» компанії.

«Наявність об’єднаної команди для всіх платформ і пристроїв допоможе нам надавати продукти вищої якості та досвід для наших користувачів і партнерів», — написав генеральний директор Google Сундар Пічаї. «Це допоможе нам активізувати екосистеми Android і Chrome, і швидше донести найкращі інновації до партнерів».

Новий підрозділ також бере на себе частину досліджень Google, зокрема тих, що стосуються комп’ютерної фотографії. Пічаї додає, що хоче, щоб команда жила на «перетині апаратного забезпечення, програмного забезпечення та ШІ».

«З радістю приймаю цей новий виклик і прискорюватиму інновації штучного інтелекту в екосистемі Android. З нетерпінням чекаю посилення нашої стратегічної співпраці з Qualcomm і Snapdragon для Android, не лише в мобільних, а й у комп’ютерних, XR та автоматичних системах», — написав Остерло на X.

Розробка Google власного чипа Pixel Tensor разом із Samsung поставила підрозділ апаратного забезпечення у протиріччя з Qualcomm — найбільшим партнером Android з виробництва мікросхем.

Під час презентації Pixel 6 Остерло заявляв, що Google «роками була стримана» у сфері штучного інтелекту, перш ніж почала виготовляти власні чипи, що стало «вибухом» у порівнянні з мікросхемами Qualcomm, які компанія використовувала раніше. Генеральний директор Qualcomm Кріштіану Амон відреагував на допис — очевидно, обидва керівники публічно люб’язні.

Alphabet + HubSpot. Власник Google роздумує про придбання софтверної компанії вартістю у $35 млрд

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

Джерело: ArsTechnica

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: