Новини Софт 28.11.2023 о 17:10 comment views icon

Google почне видаляти неактивні облікові записи з 1 грудня – Як цього уникнути?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Вже через кілька днів Google розпочне видалення старих неактивних облікових записів. Відповідні зміни до правил набудуть чинності з 1 грудня.

Про ці зміни Google повідомила ще у травні. Компанія видалятиме облікові записи, які протягом кількох років не виявляли жодної активності. Слід зазначити, що Google не видалить всі неактивні облікові записи відразу ж 1 грудня. Компанія заявляє, що планує застосувати поетапний підхід «починаючи з облікових записів, які були створені і ніколи більше не використовувалися».

Власникам занедбаних акаунтів, які все ж таки хочуть зберегти контроль над ними, рекомендується авторизуватися в них і виконати будь-які дії. Крім авторизації також можна прочитати або надіслати електронну пошту, скористатися сховищем Google Drive, переглянути відео на YouTube, завантажити застосунок в Google Play Store, авторизуватися через Google в сторонні сервіси або скористатися пошуком Google. Будь-яка з цих дій має скинути таймер неактивності, що відстрочить видалення облікового запису ще на 2 роки.

Окремо потрібно зайти в Google Photos, щоб уникнути видалення даних, що зберігаються у цьому сервісі. Річ у тому, що Google «залишає за собою право видалити дані в продукті, якщо ви неактивні в цьому продукті протягом як мінімум двох років». Однак облікові записи з відео на YouTube та активними підписками не будуть видалені.

Перед видаленням облікового запису Google надсилатиме листи з повідомленнями на електронну пошту як відповідного облікового запису, так і на резервну пошту. Отже бажано налаштувати резервну активну електронну пошту у всіх своїх неактивних облікових записах, щоб уникнути їх втрати.

Google заявляє, що ці зміни пов’язані із питаннями безпеки. Старі занедбані облікові записи з великою ймовірністю можуть бути скомпрометовані.

Онлайн-курс Front-end developer від Mate academy.
Закінчуйте курс з гнучким графіком Front-end developer та починайте заробляти вже через 7 місяців! Допоможемо з працевлаштуванням!
Отримати знижку на курс

Джерело: The Verge

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: