Новини Технології 19.02.2024 о 11:46 comment views icon

Google виділив ще $10 млн грантів для українських стартапів — до $100 тис. на кожен проєкт + підтримка

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Google виділив ще $10 млн грантів для українських стартапів — до $100 тис. на кожен проєкт + підтримка

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Google анонсував запуск другого етапу фінансування спеціального Фонду підтримки стартапів в Україні на суму $10 млн для виділення грантів (не потрібно повертати, якщо у визначені терміни виконати всі висунуті умови) протягом 2024 року.

Google виділив ще $10 млн грантів для українських стартапів — до $100 тис. на кожен проєкт + підтримка

Йдеться про ініціативу для підтримки стартапів в Україні Google for Startups Ukraine Support Fund — спеціальний фонд з’явився у березні 2022 року. Тоді Google виділила перші 5 млн — загалом за грантовою програмою фінансування та підтримку різного роду отримали 58 вітчизняних стартапів, відібраних у кілька раундів протягом 2022-2023 років. Серед грантоотримувачів програми Google — відомий сервіс пошуку та доставлення ліків Liki24.com, розробник біонічних протезів Esper Bionics та розробник сервісу дистанційного моніторингу серця Cardiolyse. Стартапи, за підтримки Ukraine Support Fund, отримали $15,8 млн подальшого фінансування, забезпечили зростання доходу на 100% та значно збільшили кількість робочих місць, попри війну та економічні виклики.

Днями Google сповістив про запуск другого етапу фінансування та збільшив обсяг фінансування вдвічі, до $10 млн. Як і на першому етапі, відібрані українські стартапи (їх мають назвати поступово протягом року) отримають до $100 тис. у бездольовому фінансуванні Google виділив ще $10 млн грантів для українських стартапів — до $100 тис. на кожен проєкт + підтримкаGoogle виділив ще $10 млн грантів для українських стартапів — до $100 тис. на кожен проєкт + підтримкаЦе коли кошти надаються без обов'язку повернення додаткової суми грошей понад основну суму позики або інвестиції, а також менторську підтримку Google, підтримку продуктів та ще $300 тис. у вигляді кредитів Google Cloud.

Подача заявок розпочнеться пізніше цього року (точна дата не повідомляється) на сайті ініціативи Google for Startups Ukraine Support Fund — там же є розділ FAQ, де можна знайти відповіді на всі основні запитання щодо ініціативи.

З початку руйнівної війни в Україні Google виділив понад $45 млн грошима та $7 млн у негрошовій формі для підтримки гуманітарних зусиль в Україні та тих, хто рятується від розв’язаної росіянами війни. Серед інших нещодавніх ініціатив Google на підтримку українців та України можна пригадати допомогу у захисті від кібератак (Project Shield), боротьбі з дезінформацією, яку розповсюджує російська пропаганда, 50 тис. ноутбуків Chromebook для українських вчителів та 50 тис. ліцензій Workspace, завдяки чому держслужбовці безоплатно користуються корпоративною поштою, хмарним сховищем та іншими сервісами Google Workspace.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

І це все, безперечно, дуже круто й українці невимовно вдячні Google за допомогу. Водночас усі ми досі чекаємо майбутнього без русні нормальний україномовний пошук та полагоджену систему рекомендацій в YouTube, бо скільки вже можна безсоромно нав’язувати російськомовний контент з російськомовних джерел.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: