Новини Софт 02.11.2022 о 16:11 comment views icon

Google закриває Street View – свій окремий застосунок для перегляду вулиць (підтримку припинять у березні 2023 року)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Street View відправляється на “цвинтар продуктів Google“. Під час декомпіляції останньої версії програми для Android 9to5Google виявив повідомлення про завершення роботи застосунку, які компанія ще не опублікувала. 

У повідомленнях Google оголошує, що застосунок Street View завершує свою роботу, а підтримка припиняється 21 березня 2023 року. Медісон Гувейя, прессекретар компанії підтвердив The Verge, що застосунок найближчими тижнями зникне із магазину програм Google.

Про створення окремого застосунку Street View Google оголосила у 2015 році. Доступний як для Android, так і для iOS, він дозволяв завантажувати власні  360°-фотографії з телефону або зі сферичних камер. Минулого року компанія також представила Photo Paths, який дозволяє створювати серії 2D фотографій доріг і місць, які раніше не були задокументовані Street View.

Перегляд вулиць і надалі залишатиметься ключовою функцією Google Maps, тому користувачі все ще зможуть віртуально досліджувати всі місця, які технічний гігант зафіксував своїми камерами. Також сферичні фото і надалі можна додавати в Maps та публікувати 360°-відео за допомогою Street View Studio

Однак додавати зображення Photo Paths після закриття Street View не буде можливості. Надіслані раніше фото залишаться доступними для перегляду на Google Maps.

Ця зміна не означає, що Google вирішує суттєво відмовитися від Карт. Кілька тижнів тому компанія продемонструвала деякі способи, якими вона планує зробити додаток більш вражаючим – у тому числі й те, що вона називає “Immersive View” (показ тривимірного виду з висоти пташиного польоту на певне місце з такими подробицями, як погода та трафік).

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Раніше на “цвинтар” вирушив черговий колись популярний продукт – месенджер Google Hangouts. У червні компанія почала переводити користувачів мобільної версії Hangouts на інший свій месенджер (Google Chat), а у перший день листопада відключила вебверсію сервісу.

Джерело: Engadget


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: